Domovská

Filip, malý génius

V Belehrade v kongresovej sieni Sava strediska v nedeľu prebiehala veľká medzinárodná Olympiáda v mentálnom počítaní. Na tomto prestížnom podujatí sa zúčastnilo 1200 súťažiacich z pätnástich európskych krajín vo veku 5 až 12 rokov. Účastníci boli zo Srbska, Bosny a Hercegoviny, Čiernej Hory, Chorvátska, Macedónska, Maďarska, Švajčiarska, Ruska, Ukrajiny, Slovenska... Kulpínčan Filip Šušerský „má filipa" a to geniálneho, a na olympiáde obsadil tretie miesto v „A" kategórii detí vo veku 5-7 rokov. Bravo Filip!

 

Filip, malý génius

 

Filip so svojimi sestrami

 

Filip so svojimi sestrami

 

Filip od septembra, spolu so sestrou dvojičkou, tiež šikovnou v aritmetike, nastupuje do prvej triedy základnej školy a už spamäti sčituje a odčituje trojciferné čísla. Keďže ho aritmetika takmer od kolísky bavila, rodičia ho vlani v septembri zapísali do školy mentálnej aritmetiky Malac genijalac. Škola na princípe starovekého japonského počítadla „abakus" rozvíja proces rýchleho počítania. Tréningami sa cvičia aj iné mentálne kapacity akými sú pamäť, koncentrácia, vizualizácia, analytickosť a logika. Sloganom školy je: My školíme deti, ktoré menia svet!

Olympiáda v mentálnom počítaní tradične vyvoláva veľký záujem verejnosti, keďže súťažiaci veľkou rýchlosťou spočitujú veľký počet čísel. Najatraktívnejšou býva disciplína Anzan - súťaž pri výpočte dlhého reťazca čísel, ktoré sa na obrazovke premietajú extrémne vysokou rýchlosťou: až 3 čísla za sekundu!

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+3 #1 Filip, malý géniusViera Benková 2018-06-12 13:10
Rodičom a najmä Filipovi gratulujem, koľko malých géniov sa skrýva v našich rodinách, len keby sme, teda spoločnosť, viacej vkladali do ich školenia ,aby nám neodchádzali do sveta!
krásny záber Filipa so sstrami...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus