Domovská

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

Mal rád ľudí a mal rád šport. Mal 21 rokov a mal rád život. Odrazu, nitka života sa pretrhla, voda si ho vzala. Pohojdať ho na svojich vlnách. Na nebi zhasla jedna žiarivá hviezda. Slza v oku každého, kto poznal Saleho. Bol tu a zrazu ho nieto. Spomienku však nik nevezme. V nej zostáva, taký, akého sme poznali: vždy s dobráckym úsmevom na tvári. Obľúbený v škole, medzi kamarátmi, športovcami, v pracovnom kolektíve, v dedine. Plný života, optimizmu, s veľkými plánmi do budúca. Čistého pohľadu a zdatnej postavy, veď desať rokov sa aktívne zaoberal športom. Bože milý, daj sily rodičom, dvom bratom, celej rodine, kamarátom...

 

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

 

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

 

In memoriam: Aleksander Saša Zavaroš

 

Aleksander Zavaroš – Sale sa narodil 2. októbra 1999, v Kulpíne zakončil základnú školu, kde pred desaťročím začal trénovať volejbal. Súťažil najprv v pionierskej, potom v kadetskej a posledných niekoľko rokov v seniorskej konkurencii vo Volejbalovom klube Kulpín (Druhá liga Srbska – Sever). Bol perspektívnym hráčom a nadovšetko výrazne pozitívna osobnosť, vždy usmievavý a dobre naladený. Nedávno začal trénovať aj box, chcel si ešte viac posilniť telo a zvýšiť športovú výdrž. S boxermi šiel na prípravy a tu sa 6. júna 2020 jeho životná púť zakončila. Utopil sa v Drine pri Bajinej Bašte. S kamarátom z klubu sa viezli na člne, ktorý sa v dravej rieke prevrátil. Kamarát z vody vyplával, no Saleho voda pohltila.

Volejbalový klub Kulpín každoročne na Sašove narodeniny bude organizovať pamätný memoriálny turnaj.

Aleksander Saša Zavaroš bude pochovaný 9. júna o 14. hodine na slovenskom cintoríne v Kulpíne.

Pokoj jeho duši, medzi anjelmi!

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+5 #1 sústrasťJuraj Šefčík, farár 2020-06-09 08:37
I keď som temer dva roky pred jeho príchodom do Kulpína (narodením) ja z Kulpína odišiel, nemal som ho možnosť poznať, aj napriek tomu som si s pocitom pokory a smútku prečítal správu o rodinnej tragédie, mysliac na rodičov i ostatných ktorí ho mali radi. Myslím a myslíme s manželkou na zarmútenú rodinu a vyprosujeme od Pána života a smrti teraz veľmi potrebnú silu ducha i duše k zvládnutiu pocitu keď nie len oči ale aj srdce úpenlivo plače. Myslíme na Vás!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus