Domovská

Zápis do stredných škôl

Prvé kolo zápisu do stredných škôl bolo kvôli koronavírusu posunuté na júl a prvá zápisná lehota bude 8. a 9. júla a druhé kolo 11. júla. V nasledujúcom školskom roku na gymnáziu Mihajla Pupina v Kovačici je otvorených 90 miest: dve srbské triedy (všeobecný a informatický smer) a jedna slovenská (všeobecný smer): http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Srednje-skole-pretraga/030140320000000000. Po slovensky je otvorené tiež oddelenie pre 30 žiakov na Medicínskej škole 7. apríla v Novom Sade, smer zdravotná sestrička – technik. Keď ide o petrovské gymnázium, na oficiálnej webovej stránke Ministerstva školstva sa uvádza, že je tejto našej renomovanej škole taktiež schválený počet 90 žiakov: 30 žiakov do slovenskej triedy všeobecného gymnázia, 30 do srbskej a po 15 pre kuchára a cukrára v slovenskom vyučovacom jazyku: http://www.upis.mpn.gov.rs/Cir/Srednje-skole-pretraga/060250000000000000.

 

Zápis do stredných škôl

 

Zápis do stredných škôl

 

Petrovské gymnázium však pozýva na zápis žiakov do dvoch slovenských tried všeobecného smeru, snáď im to náhradne bolo schválené. Tiež je vypísaný súbeh na 82 miest do žiackeho domova.

 

Zápis do stredných škôl

 

Zápis do stredných škôl

 

Podľa slov riaditeľky gymnázia Mihajla Pupina v Kovačici Tatiany Brtkovej s kvótou, ktorú dostali sú veľmi spokojní, keďže od nasledujúceho školského roka budú mať 12 tried, čo im veľa znamená, predovšetkým pre možnosť zamestnania administratívnych pracovníkov. V týchto dňoch sa na tejto škole rozlúčili s ešte jednou generáciou maturantov, ktorých bolo iba 39, z toho 17 žiakov výučbu malo po slovensky a 22 v srbskom jazyku. Nositeľmi Vukovho diplomu sú: Jozef Barca, Branislav Radosavljev a Anelia Babucová z Uzdinu, ktorá je aj žiačkou generácie.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus