Domovská

Osemročný kulpin.net

Internetový portál www.kulpin.net je neoficiálna a nezávislá webová stránka spustená 1. mája 2008 z vlastnej iniciatívy, prácou a prostriedkami majiteľov stránky. Vlani si našu snahu všimol Ľudo Pomichal a na portály Slovenské zahraničie písal: „Možno netypicky, ale práve prímer informačno-publicistického portálu v neveľkom Kulpíne uviedla do pohybu dospievajúceho v súčasnosti do veľkoformátového rešpektu kolegyňa publicistka, rozhlasová tvorkyňa a novinárka Katarína Pucovská v spoločenstve vojvodinských Slovákov v Srbsku, aby sa tento následne stal pulzujúcim inšpiratívnym zdrojom s mimoriadne vzácnym a potrebným dennodenným aktualizačným nábojom, je výnimočný, nasledovania hodný, vzácny. Aj preto, že sa zrodil z profesijnej žurnalistickej vášne a zajedno aj z vnútorne precítenej potreby Katky Pucovskej a jej syna Martina byť užitočným, potrebným, vnímavým..." Celý článok TU: http://www.slovenskezahranicie.sk/sk/krajania-informuju/1272/portal-kulpinnet-v-zrkadle-7-jubilea-vela-dobrych-sprav-katka-a-martin-pucovski

 

kulpin.net

 

Vďaka Ľudovi Pomichalovi za pekné písanie a veľká vďaka patrí aj Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorý nám v tomto roku schválil mimoriadnu dotáciu 800 eur, z ktorých vyplatíme zakúpenie ročného internetového priestoru a zvýši aj na trochu nového technického vybavenia. To je jediná finančná podpora, o ktorú sa uchádzame a ktorú od roku 2010 každoročne aj dostávame.

 

Mama Katarína Pucovská a syn Martin fotografuje (Foto Vahid Cifrić)

 

Mama Katarína Pucovská a syn Martin fotografuje (Foto Vahid Cifrić)

 

Ešte slovko-dve o našej práci. Spolu so synom Martinom, ktorý má teraz 24 rokov, tento portál už 8 rokov každodenne aktualizujeme. Robíme to vo voľnom čase a bez nároku na finančnú úhradu. Všetky články, ktorých je vyše 3500 si môžete poprezerať v vašom archíve: http://www.kulpin.net/archiv, máme aj bohatú galériu fotografií vo vysokej rezolúcii: http://www.kulpin.net/galeria, robíme pokusy s video ponukou našich obsahov: https://www.youtube.com/user/kulpinnet nájdete nás aj na facebooku: https://www.facebook.com/kulpin.net, v najbližších dňoch spustíme kulpínsky cirkevný archív, obdobie 1822- 1913...

 

Martin Pucovský

 

Martin Pucovský

 

Keď sme web spustili, Martin mal iba 16 rokov. Sám urobil jeho dizajn a dodnes má na starosti technickú stránku a každodennú údržbu portálu. Snažíme sa informovať objektívne a nezaujato.

Píšte nám. V priečinku KONTAKTY nájdete naše adresy. Obsah tak zaslaného e-mailu nebude viditeľný na web stránke. Ak však chcete, aby Váš text mohli prečítať aj návštevníci stránky, môžete pod všetky články písať KOMENTÁRE. Prosíme iba, aby boli slušné, teda aby neobsahovali nadávky, urážky, klamstvá, bezdôvodné obvinenia... O podmienkach používania a o komentároch TU: http://www.kulpin.net/podmienky-pouzivania.

Ďakujeme.

 

Katarína a Martin Pucovskovci

 

Komentárov  

+1 #4 Vďaka a nech sa daríAnton Balažovič 2016-08-15 00:15
Pani Pucovská, blahoželám a ďakujem aj takto. Vďaka Vašej stránke som si obľúbil Vojvodinu a ľudí žijúcich v nej ešte viac. A skrz tieto cesty som spoznal mnoho ďalších. Vy to viete, ale nech to vedia aj druhí... Ešte veľa síl a príjemných správ želám a teším sa na ďalšie pekné stretnutia!
Nahlásiť administrátorovi
+2 #3 len vydržteJán Sabo 2016-05-06 06:25
Takmer neskutočné, z vlastnej iniciatívy dvoch ľudí stránka "žije" dennodenne. Je príkladom pre všetkých, že aj bez veľkých peňazí sa dá tvorivo pracovať. Ukázali ste to aj na digitalizácii matrík. Želáme do mnohých ďalších rokov veľa dobrých správ.
Sabovci z Prievidze
Nahlásiť administrátorovi
+1 #2 RE: Osemročný kulpin.netZuzana 2016-05-04 07:38
Úprimne blahoželáme k výročiu a želáme všetko dobré. Maglovskovci
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 congratulationsp. 2016-05-01 22:50
Blahoželáme. Prajeme ďalší úspech a zveľaďovanie činnosti...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus