Domovská

Vyhodnotenie literárnych súťaží časopisov Nový život a Zornička

Dnes napoludnie v Ústave pre kultúru vojvodinských Slovákov v Novom Sade prebiehalo vyhodnotenie literárnych súťaží časopisov Nový život a Zornička, ktoré skorej vypísali Výbor pre kultúru NRSNM a Slovenské vydavateľské centrum. Odmeny získali: Annamária Boldocká-Grbićová, Mišo Smišek, Jana Domoniová, Katarína Mosnáková-Bagľašová, Aneta Lomenová, Mária Kotvášová-Jonášová, Zoroslav Spevák, Anna Malková, Mária Vršková a Ján Valent. Po udelení cien Anete Lomenovej odovzdali aj autorské výtlačky jej prvej knižky Náš dedo je huncút.

 

Vyhodnotenie literárnych súťaží časopisov Nový život a Zornička

 

Odborná komisia, ktorá hodnotila práce zaslané na súbeh Nového života a ktorá pracovala v zložení Zdenka Valentová-Belićová, predsedníčka, a členovia Marta Součková a Ladislav Čáni, sa rozhodla udeliť tieto ceny: prvú získala Annamária Boldocká-Grbićová za prozaický príspevok Bezbrehosť, druhú cenu si rovnoprávne rozdelili Mišo Smišek za prózu Kroky a Jana Domoniová za básnický cyklus Prach, kým sa dve tretie ceny dostali Kataríne Mosnákovej-Bagľašovej za báseň Tika – tak a Anete Lomenovej za prozaický text Odtrhnutá z reťaze.

Keď ide o súbeh časopisu pre deti Zornička, tak ten bol vypísaný v dvoch kategóriách, teda za prozaické a osobitne za poetické texty. Odborná komisia, ktorá pracovala v zložení Zuzana Čížiková, predsedníčka, a členovia Katarína Hricová a Martin Prebudila, sa rozhodla udeliť tri ceny najprv za najlepšie prozaické texty: prvú cenu získala naša renomovaná spisovateľka pre deti Mária Kotvášová-Jonášová za prácu Otec rytier a mama dračica, druhá sa dostala Zoroslavovi Spevákovi za prózu Naháňačka s papučami, kým tretiu cenu si prebrala Anna Malková za prozaický text Nedokončená rozprávka.

V kategórii poézie súbehu časopisu pre deti Zornička prvú cenu získal Zoroslav Spevák: za veľmi dobrú báseň Vykukol mi palec, druhú Mária Vršková za báseň Tajomstvo za domom a tretia cena bola udelená Jánovi Valentovi za básnickú skladbu Dáždnik, čo sa dažďa bál.

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus