Domovská

Miroslav Lajčák rokoval s Annou Tomanovou Makanovou

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák sa v piatok 27. januára 2017 stretol s predsedníčkou Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku Annou Tomanovou Makanovou, s ktorou diskutoval o súčasnej situácii a postavení slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku, ktoré si naliehavo vyžadujú riešenia.

 

Miroslav Lajčák rokoval s Annou Tomanovou Makanovou

 

Ako zdôraznil M. Lajčák, Slovenská republika venuje dlhodobo náležitú pozornosť podpore slovenskej národnostnej menšiny a to nielen vo finančnej forme (v ostatných troch rokoch venovalo Slovensko na rozvoj slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku bezmála 750 000 eur), ale aj účasťou na početných spoločensko-kultúrnych podujatiach. Záleží nám na tom, aby bola dosiahnutá jednota v programových cieľoch a kľúčových témach slovenskej národnostnej menšiny žijúcej na území Srbska, a aby sa táto jednota odrazila do podoby reálnej stratégie priorít a jej rozumne stanoveného akčného plánu. „Slovenská republika bude v budúcnosti venovať pozornosť primárne projektom a prioritám, ktoré povedú k zjednocovaniu slovenskej národnostnej menšiny," povedal Miroslav Lajčák.

V Srbsku dnes žije okolo 50 000 Slovákov. Po príslušníkoch srbského národa, ktorých je necelých 6 miliónov, sú najpočetnejší príslušníci maďarského, rómskeho, bosniackeho a chorvátskeho národnostného spoločenstva.

http://www.uszz.sk/sk/stranka/4294/miroslav-lajcak-rokoval-s-annou-tomanovou-makanovou-predsednickou-nrsnm-o-situacii-slovakov-v-srbsku

ZDROJ: mzv.sk

 

Komentárov  

0 #1 REČ TELAMichal 2017-02-07 22:35
Reč tela sa nedá oklamať! Z fotky dýcha nervozita a panika našej milovanej predsedníčky Tomanovej-Makanovej! Ak sa zahľadíte na prsty predsedníčky zistíte, že to nie je bežné gesto... A samá poloha tiel dotyčných hovorí, že blízkosť a podpora už dávno vyprchala... A umelé úsmevy škoda reči!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus