Domovská

Bryndzové hody v Kovačici

Druhá júnová sobota sa v Kovačici bude niesť v znamení bryndzových halušiek. Memoriálne stredisko Dr. Janka Bulíka, Turistická organizácia obce Kovačica a Humanita pre život Spišské Vlachy, v sobotu 10.júna 2017 na nádvorí Miestneho spoločenstva v Kovačici usporiadajú Medzinárodné majstrovstvá vo varení a jedení bryndzových halušiek Kovačica 2017.

 

Bryndzové hody v Kovačici

 

Prihlášku s uvedením mena a priezviska vedúceho družstva, kontaktných údajov je potrebné zaslať na mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. alebo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.. Vzhľadom na to, že počet súťažiacich družstiev je limitovaný, organizátori súťaže si vyhrádzajú právo prihlášky doručené po naplnení limitu zaradiť do databázy náhradníkov. Účastnícky poplatok za družstvo je 20,-€ (2500 RSD). Poplatok neplatia družstvá, ktorých členovia nastúpia v ľudových krojoch (za ľudový kroj sa nepovažuje iba jeho časť). Pravidlá súťaže sú súčasťou prihlášky.

 

Bryndzové hody v Kovačici

 

Toto humanitárno – gastronomicko – kultúrne podujatie sa bude konať pod záštitou: predsedu Obce Kovačica Milana Garaševića, veľvyslankyne Slovenskej republiky v Srbsku J.E. Dagmar Repčekovej a predsedu humanitnej spoločnosti Humanita pre život JUDr. Jozefa Janíkova.

Nesmierne nás poteší Vaša prítomnosť.

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus