Domovská

Ander z Košíc v Padine

Centrálne oslavy Padiny sa uskutočnia druhý augustový týždeň v priestoroch futbalového klubu Dolina Padina. Program v tomto roku bude obohatený vystúpením legendy humorného slova Anderom z Košíc, zo Slovenska. Vystúpenie sa uskutoční dňa 12. augusta o 20.30 hod. Vstup bude VOĽNÝ. Organizačný výbor osláv Padiny čo najsrdečnejšie pozýva na viacej, ako 100 minútový program vynikajúceho slovenského humoristu, ktoré bude spestrené vystúpením dueta Duo Šarm a podaním slovenských ľudových pesničiek. Programom, ktorým sa Ander z Košíc predstaví v Padine sa predstavil aj Slovákom v Austrálii. Okrem vystúpenia je pripravený predaj Anderovej tvorby, autogramiáda, kto bude mať záujem o fotografovanie, može využiť túto priležitosť.

 

Ander z Košíc v Padine

 

Pri príprave vystúpenia Andera z Košíc, ktoré sa plánovalo pred troma mesiacmi, sa plánovalo, že sa budú predávať vstupenky. Počiatočné plagáty o predaji vstupeniek boli vyvesené v Padine a Kovačici. Organizačný výbor osláv Padiny zasadal až po dohodnutom termíne vystúpenia Andera z Košíc a dohodol, že centrálne oslavy budú v tom víkende, ako vystúpenie Andera. Na základe týchto skutočností sa predseda obce Milan Garašević vyjadril, že sa na centrálných oslavách nikdy nepredávali a ani nebudú predávať vstupenky. Obec Kovačica finančne podporí vystúpenie slovenského humoristu.

 

Duo Šarm

 

Duo Šarm

 

A kto sa skrýva za Anderom z Košíc? Ján Pisančin, 76-ročný humorista, ktorý je je populárny slovenský komik a ľudový rozprávač. Postava Andera vznikla v dedinke Rákoš pri Revúcej.

Od roku 1992 je slobodným umelcom. Najčastejšie vystupuje na javisku, prípadne vydáva svoje monológy na kazetách, rozprávaných v špecifickej podobe východoslovenskeho zemplinskeho nárečia. Pri vystúpeni na javisku máva sivý, ošúchaný a pokrčený oblek a klobúk. Vyšlo mu 9 kaziet, ktoré sú obľúbené medzi Slovákmi.

Ander ostáva v Padine aj v nedeľu, zúčastní sa tradičnej Gulašiády, ako člen hodnotiacej poroty. Navštívi Slovenské etno múzeum Petráš, studňu, stretne sa s organizačným výborom osláv, insitnými maliarmi... Program pre Andera z Košíc , ktorý sa pripravuje s cieľom predstaviť Padinu, ako najslovenskejšiu dedinu na svete je otvorený všetkým Padinčanom v Padine. Môžete svoje návrhy predložiť na organizačnom výbore osláv.

Kontakt: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

 

Daniela Ďurašová

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus