Archív

ZLEPŠIŤ KVALITU ŽIVOTA NA VIDIEKU

ZLEPŠIŤ KVALITU ŽIVOTA NA VIDIEKU
 
Na veľvyslanectve Slovenskej republiky v Belehrade včera usporiadali prezentáciu Vidieckeho parlamentu. Touto akciou Zhromaždenie AP Vojvodiny a jeho podpredseda Martin Zloch, pod čiou záštitou sa prezentácia konala, chceli účastníkom zoskupenia priblížiť skúsenosti SR v podpore rozvoja vidieckych oblastí. Hostia zo Slovenska, z Nitrianskeho regiónu odbornými prednáškami ako aj jednoduchým vysvetlením, zdôvodnili nevyhnutnosť združovania sa viacerých obcí či miestnych spoločenstiev a v takých mikroregiónoch spoločne pôsobiť najprv na vlastnom lokálnom rozvoji, čo ďalej podmieni rozvoj širšej oblasti. Prednášateľka Ing Barbora Gerhátová z Občianskeho združenia Nitriansky Vidiecky parlament radila v rámci regiónov formovať svojrázne koordinačné telesá, akým je aj ich občianske združenie, ktoré budú pomáhať vo vypracovaní projektov, ktorými sa prostredia budú uchádzať o predprístupové prostriedky z EÚ. Integrovaný rozvoj vidieka dáva predpoklad k možnostiam a k úspešnému čerpaniu finančných prostriedkov z fondov EÚ- zdôrazňoval to aj druhý prednášateľ Ing. Martin Čaja, vedúci odboru strategických činností z Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja. O praktických skúsenostiach vo vypracovaní projektov hovorili i starostovia obcí Nevidzany, Krnča a Maňa Jozef Kováč, Jaroslav Kačina a Igor Sádovský.
 
Prezentáciu otvoril a hostí a účastníkov privítal zástupca Veľvyslanca SR v Belehrade Ján Pšenica. V mene Zhromaždenia APV a vo vlastnom mene prítomných pozdravil podpredseda pokrajinského parlamentu Martin Zloch. a v mene organizátora podujatia Asociácie pre edukáciu a regionálny rozvoj prezentáciu viedla riaditeľka Daniela Ďurašová.
 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
Daniela Ďurašová, vedúca divízie grantovej podpory v spoločnosti Business sucess. Je to spoločnosť, ktorá pôsobí v rámci celého Slovenska, a jej cieľom je písanie projektov na získanie finančných prostriedkov pre klientov v rámci Európskej únie.
 
Daniela Ďurašová Direktor
 
Asocijacia za edukaciu i regionalni rozvoj
Association for education and regional development AERD
MT:S Srbsko: +38 164 5261 320
Tel: +381 (0)21 66 102 91
Fax:+381 (0)21 66 102 91
 
SKYPE: myslienka
Mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články