Archív

SVADBA – Voľakedy a dnes – KULPÍN 11. 07. 2009

SVADBA – Voľakedy a dnes – KULPÍN 11. 07. 2009
 
Medzinárodné podujatie, ktorým sa prezentujú svadobné zvyky a promujú rozličné kultúry a obyčaje a to nie iba vo Vojvodine, lež i širšie. 
 
svadba
 
Predvalni sa na Kulpínskej svadbe predstavili aj Selenčania
 
Podujatie Svadba – voľakedy a dnes je veľmi významné v podnecovaní turistickej ponuky a v predstavovaní rozličností obsahov, ktoré ponúka toto prostredie. Sprievodný program pozostáva z predstavovania tradičných jedál, koláčov a svadobných tort. Od roku 2007 Svadba sa organizuje v kaštieli a parku Dundjerskovcov v Kulpíne, čo celému podujatiu pridáva na atraktivite.
 
svadba
 
Na podujatí sa predstavujú rozličné kultúry a svadobné zvyky
 
Svadba – nekad i sad - KULPIN 11. 07. 2009
 
Međunarodna manifestacija kojom se prikazuju svadbeni običaji i promovišu različite kulture i običaji ne samo u Vojvodini već i šire. Veoma je značaja u podsticanju turističke ponude i predstavljanja raznolikosti sadržaja koje nudi ova sredina. Propratni program čine predstavljanja tradicionalnih jela, kolača i svadbenih torti. Od 2007. godine organizuje se u ambijentu Dvorca i parka Dundjerski u Kulpinu što je čitav dogadjaj učinilo atraktivnijim.

Komentárov  

+1 #2 Viziova Zuzana 2009-07-02 14:02
Vazeni a mili Kulpincania.Velmi som sa potesila vasej uzasnej a na velmi dobrej urovni vypracovanej stranke.Kulpin je velmi pekna obec,dovolim si tvrdit,ze krajsia ako Petrovec-to nie je lichotka to je fakt.Viem co pisem,lebo som v Kulpine byvala.Zelam vam vsetkym pevne zdravie a vela pracovnych uspechov-nech sa vam dari.
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 Pozdrav z RiečkyĽudmila 2009-06-15 04:31
Srdečne vás pozdravujem zo Slovenska. Veľmi milo ma prekvapila vaša webová stránka, ktorá je mimochodom na vysokej profesionálnej úrovni. Zaujal ma najmä jej obsah, dozviem sa veľa o vašej krásnej obci, ktorú som mala tú česť navštíviť. Zvlášť pozdravujem spolok Kulpínskych žien, pani Katku Zorňanovú, Zuzku Širkovú, Marienku Struhárikovú. Dúfam, že sa zase čoskoro uvidíme. Pozdravujem vás, prajem veľa úspechov.
Ľudmila z Riečky
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články