Archív

Vladislav Stanko, podnikanie a podpora krajanov

V Srbsku, a predovšetkým medzi vojvodinskými Slovákmi, Vladislava Stanka stretávame už niekoľko rokov. Svalnatý pán nemôže byť nepovšimnutý. Neraz je v sprievode atraktívnych dám, čo upúta ešte viac zvedavých pohľadov. Už viac rokov finančne podporuje mnohé akcie na Slovensku a v Česku a u nás Slovenské národné slávnosti v Báčskom Petrovci, ale aj ďalšie podujatia. Bude partnerom aj tohtoročných Slovenských národných slávností, tiež osláv 220-ročnice Kovačice, Festivalu českého a slovenského piva v Niši, Paprikašiády českej menšiny v Českom Sele... Počas týždenného pobytu v Srbsku podpísal tiež viacero zmlúv a dohodol ďalšiu spoluprácu European institute Prague s pobočkami v Belehrade, Novom Sade a Niši, ktoré ponúkajú základné a postgraduálne manažérske štúdium MBA, MPA, MPH, LL.M. a tiež exkluzívne doktorské štúdium programu DBA, DPA, DrPH, LL.D.

 

Vladislav Stanko, podnikanie a podpora krajanov

 

Vladislav Stanko, podnikanie a podpora krajanov

 

Vladislav Stanko, podnikanie a podpora krajanov

 

Ide teda o osobu, ktorá prispieva na dolnozemských Slovákov, ale ide zrejme aj o firmu, ktorá rozširuje svoje pole pôsobnosti na tunajšie súradnice. Ing. Vladislava Stanka, riaditeľa uvedeného európskeho inštitútu z Prahy a vedúceho organizačnej zložky European Institute v Žiline, cesta priviedla aj do Srbska a tiež do Ruska. Táto česká vzdelávacia inštitúcia rozšírila totiž v roku 2018 organizačnú zložku v Belehrade a v roku 2019 pobočku v Moskve. Ich študijné programy poskytujú nielen teoretické vzdelanie v disciplínach manažmentu, ale aj zvládnutie praktických manažérskych zručností. O tom viac TU: www.european-institute.cz

 

Vladislav Stanko, podnikanie a podpora krajanov

 

Vladislav Stanko, podnikanie a podpora krajanov

 

Vladislav Stanko, podnikanie a podpora krajanov

 

Dobrý predaj, dobrý marketing, dobrý manažér – v tom smere pôsobí Európsky inštitút. Ale nielen v tom. Stará sa aj o kultúru a dbá aj na charitu. V roku 2015 Vladislav Stanko bol v delegácii 27 českých podnikov organizovaných Hospodárskou komorou ČR, ktorí sprevádzali českého premiéra Bohuslava Sobotku na jeho návšteve Srbska. Rokovalo sa o možnosti rozšírenia česko-srbského obchodu a českých investícií v Srbsku. Českí hospodári sa vtedy stretli aj s úspešnými podnikateľmi z radu vojvodinských Slovákov.

Vladislav Stanko, rodák z Košíc, kde je aj poslancom, vlastenec, filantrop a úspešný podnikateľ, podporuje viaceré charitatívne projekty v Česku a na Slovensku a tiež aktivity Slovákov a Čechov v zahraničí. Tak v minulom týždni rokoval na veľvyslanectvách Slovenskej a Českej republiky, podpísal memorandum na podporu Českej besedy v Belehrade s predsedom Milanom Furstom a stretol sa s predsedníčkou Národnej rady Českej národnej menšiny v Srbsku Liljanou Stehlíkovou, tiež s predsedom Matice Slovenskej v Srbsku Branislavom Kulíkom, predsedom Obce Kovačica Jaroslavom Hrubíkom, majiteľom Galérie Babka Pavlom Babkom a ďalšími.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články