Archív

Stefany Husárová a Detská svadba

V nedeľu 28. augusta 2022 v Kovačici zorganizujú dve osobitné podujatia: 15. Detskú svadbu a 1. samostatnú výstavu Stefany Husárovej. Keďže je mladá kovačická umelkyňa vyštudovaná odborníčka aplikovanej informatiky, výstavu pomenovali Spojenie tradície a technológie. A ako to už tradícia nakladá, v poslednú nedeľu letných prázdnin, po ročnej prestávke, sa kovačické deti znovu zahrajú na Detskú svadbu. Detská svadba sa uskutoční na nádvorí Miestneho spoločenstva so začiatkom o 16.h. Vytancované peniaze, čiže zisk z tanca s krojovanou "mladou", bude odovzdaný deťom zo sociálne ohrozených rodín. A o 19.h v Galérii Babka Kovačica usporiadajú vernisáž výstavy Stefany Husárovej.

 

Stefany Husárová a Detská svadba

 

Stefany Husárová a Detská svadba

 

Stefany Husárová a Detská svadba

 

Stefany Husárová a Detská svadba

 

Stefany Husárová sa narodila 29. augusta 1995 v Belehrade. Základnú školu vychodila v rodnej Kovačici, kde navštevovala i gymnázium. Vo vzdelávaní pokračovala na Fakulte elektrotechniky a informatiky v Bratislave, kde ukončila bakalárske štúdium aplikovanej informatiky. V súčasnosti je zamestnaná na Gymnáziu Mihajla Pupina v Kovačici, kde pracuje ako profesorka niekoľkých informatických predmetov. Naďalej pokračuje vo svojom zdokonaľovaní, je študentkou Vyššej technickej školy odborných štúdií v Novom Sade. Začiatky Stefaninej maliarskej alebo kresliarskej činnosti siahajú ešte do základoškolských dní, kedy sa zúčastňovala na rôznych tvorivých projektoch. Svoju kreativitu ďalej rozvíjala cez informatické vedy, kde sa i dnes, prostredníctvom svojej profesie, uplatňuje práve v kreatívnych stránkach informačných technológií.

 

V Piešťanoch 18. augusta 2022 deti Detskej svadby s rodičmi (foto Marína Jonášová)

 

V Piešťanoch 18. augusta 2022 deti Detskej svadby s rodičmi (foto Marína Jonášová)

 

Polovicou augusta deti Detskej svadby pobudli na Slovensku, kde v Bratislave a Piešťanoch v krojovanom zástupe pozývali na ich podujatie do Kovačice.

O vlaňajšej Detskej svadbe viac TU:
http://www.kulpin.net/22-aktuality/aktuality/11366-14-detska-svadba?fbclid=IwAR2dLzCa2K0ljKcfv57oZHMpuZ2Ir6LGhUY3eapd2jsvajdaPpTuidLv0tM

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články