Archív

Predvstupové fondy EÚ

Predvstupové fondy EÚ
 
Projekt “Bačka Topola Business Network pre regionálny rozvoj vo Vojvodine” má prispieť k rozvoju podnikania v pokrajine s využívaním finančných a nefinančných podporných mechanizmov EÚ. Realizácia uvedeného jedinečného srbsko-slovenského projektu sa začala v decembri 2008 a na ňom spolupracuje miestna štátna správa obce Báčska Topola a súkromná poradenská spoločnosť Octigon, a.s. zo Slovenska.
 
V rámci projektu sa koná edukácia zameraná na využívanie predvstupovej pomoci EU a pre ten účel sa otvorí podnikateľské poradenské centrum so sídlom v Báčskej Topole s profesionalizovanými pracovníkmi. Týmto by sa malo pomôcť riešiť nedostatočná odborná kapacita a informovanosť verejnej správy, neziskového sektora a podnikateľov o možnostiach, ktoré prináša proces európskej integrácie pre regióny Vojvodiny so zameraním na podnikateľský sektor.
 
Jesenný cyklus vzdelávacích aktivít povedú profesionálni slovenskí konzultanti s viacročnými skúsenosťami v poradenstve projektového financovania a riadenia projektov a budú poskytnuté cieľovej skupine podnikateľov, pracovníkov verejného a tretieho sektora v septembri a októbri 2009:
 
Dňa 11. novembra 2009 bude záverečná konferencia.
 
V rámci projektu vznikla špecializovaná webová stránka www.mrezavojvodina.eu , ktorá informuje o rôznych podporných grantových schémach, výzvach a ideách na projekty, ktoré sú vhodné pre malých a stredných podnikateľov. Stránka obsahuje informácie v dvoch jazykových mutáciách (v slovenskej a v srbskej) vrátane stručnej informácie v anglickom jazyku. Stránka je v súčasnosti napĺňaná relevantným obsahom.
 
Projekt „Bačka Topola Business Network pre regionálny rozvoj vo Vojvodine“ spolufinancuje vláda SR prostredníctvom programu rozvojovej spolupráce SLOVAKAID – Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu Ministerstva zahraničných vecí SR . Rozpočet projektu je € 135 000, z ktorých 80% spolufinancuje program SLOVAK AID.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články