Archív

Kovačický október

1. októbra sa začne tradičný
 
Kovačický október
 
Ako je to už zvykom, prvý októbrový víkend ponúka najbohatšie kultúrne obsahy. Preto sa on začne už vo štvrtok, 1. októbra, keď v Galérii Babka usporiadajú vernisáž výstavy japonských insitných maliarov.
 
Piatkový večer bude patriť mládeži a pre nich na nádvorí základnej školy zorganizujú rockový koncert mladých bendov. V sobotu v popoludňajších hodinách najprv otvoria výstavu o význame Slovákov v rozvoji techniky a technológie ako aj výstavu združenia kovčických žien. V pokračovaní bude nasledovať tradičná vernisáž chýrečných kovačických insitných maliarov.
 
V nedeľu bude prebiehať okrúhly stôl na tému „Rovnakí a bohatí v rozličnostiach“, ktorý zorganizujú kovačické ženy a po ňom bude nasledovať Etno jarmok žien z celej obce a na nádvorí základnej školy popoludňajší koncert slovenských ľudoviek. Nedeľný večer je vyhradený pre hosťujúce vystúpenie Slovenského vojvodinského divadla z Báčskeho Petrovca s predstavením Manželské hry.
 
 
1. oktobra će početi tradicionalni
 
Kovačički oktobar
 
Po običaju prvi vikend nudi najviše događanja, tako da će manifestacija početi već u četvrtak 1. oktobra u Galeriji Babka otvaranjem izložbe japanskih naivnih umetnika. U petak u večernjim satima u dvorištu osnovne škole biće priređen rok koncert mladih bendova.
 
U subotnje popodne će otvoriti najpre izložbu o značaju Slovaka u razvoju tehnike i tehnologije posle čega će slediti otvaranje izložbe udruženja žena Kovačice. Otvaranje tradicionalne izložbe slika nadaleko čuvenih naivnih slikara biće u predvečernjim satima.
 
U nedelju posle okruglog stola udruženja žena na temu Jednaki a bogati u različitostima će uslediti Etno vašar udruženja žena iz cele opštine i poslepodnevni koncert slovačke narodne muzike u dvorištu osnovne škole. Uveče se očekuje nastup Slovačkog vojvodjanskog pozorišta iz Bačkog Petrovca sa predstavom Bračne igre.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články