Archív

UZNANIA Z OBLASTI ZDRAVEJ VÝŽIVY

UZNANIA Z OBLASTI ZDRAVEJ VÝŽIVY
 
Po prvýkrát v tomto regióne riaditeľka kancelárie FAO pre Európu a Strednú Áziu Prof.Dr. Mária Kadlečíková udelila medaily za prínos v rozvoji poľnohospodárstva a zdravej výživy.
 
foto
 
Na fotke sú zľava na pravo: Juraj Bocka, Ing. Eva Kolesárová, Prof.Dr. Snežana Oljača, Čedomir Keco, Prof.Dr. Mária Kadlečíková riditeľka FAO, Prof.Dr. Marija Milošević, Prof.Dr. Branka Lazić, Prof.Dr. Ján Kišgeci ,Ivan Mamužić a Jozef Gašparovský
 
Udeľovanie cien zapadlo do osláv Svetového dňa výživy, ktorý sa zaznamenáva od roku 1980 a vyhlásila ho OSN. Práve v tento deň v roku 1945 začala svoju činnosť Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo – FAO. Jej cieľom je zvyšovať úroveň výživy a životného štandardu, skvalitňovať poľnohospodársku produktivitu a zlepšovať podmienky vidieckeho obyvateľstva. Témou tohtoročného Svetového dňa výživy bolo: "Udržiavať bezpečnosť potravín v krízových situáciách. V Business stredisku v Selenči na Press večierku vyhlásili laureátov týchto cien a nimi sa stali: Prof.Dr. Mirjana Milošević štátna tajomníčka v Ministerstva poľnohospodárstva lesníctva a vodohospodárstva, Prof.Dr. Snežana Oljača, Prof.Dr. Branka Lazić, Prof.Dr. Ján Kišgeci, výrobca Ivan Mamužić, generálny riaditeľ a majiteľ továrne Zdravo – organic zo Selenče Juraj Bocka, riaditeľ marketingu a kontroly kvality v pracovnej sústave Slovan-progres Jozef Gašparovský zo Selenče, riadieteľ Balkana a agronovinár Čedomir Keco ako aj Ing. Eva Kolesarová riaditeľka Agentúry ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky pre spoluprácu so Srbskom.
 
Juraj Berédi – Ďuky

Komentárov  

0 #1 Guest 2009-10-19 04:49
:evil:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články