Archív

NOVÝ KOSTOL V HAJDUŠICI

NOVÝ KOSTOL V HAJDUŠICI
 
V nedeľu 11. októbra t.r. o 10 h v Hajdušici pri príležitosti osláv 200 rokov príchodu Slovákov do tejto banátskej osady budú slávnostné bohoslužby a posviacka nového slovenského evanjelického kostola. Osláv sa zúčastnia vysokí predstavitelia evanjelickej, katolíckej a pravoslávnej cirkvi, ako aj významní predstavitelia spoločensko-politického života z našej krajiny a zo Slovenskej republiky.
 
foto
 
Nový hajdušický evanjelický kostol počas stavania, v úzadí starý chrám
Foto: wikipedia.org/sr
 

Po službách Božích veľvyslanec Slovenskej republiky v Belehrade J.E. Igor Furdík a predsedníčka Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny Anna Tomanová-Makanová slávnostne otvoria Slovenský dom. Kúpu tohto domu finančne podporila Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny, kým adaptácia domu bola financovaná z grantových prostriedkov Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Belehrade.

Komentárov  

0 #1 POSVIACKY KOSTOLOVnovinarka 2009-10-21 15:41
V sobotu predpoludním (24. 10. 2009)vladika Irinej posvätí obnovený srbský pravoslávny kostol v Kulpíne a v nedeľu (25. 10. 2009) v rámci predpoludňajších bohoslužieb biskup SECAV Samuel Vrbovský vykoná posviacku obnoveného slovenského chrámu Božieho v Kulpíne.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články