Archív

Kulpínčan najlepší

Zornička open 2009
 
Kulpínčan najlepší
 
V priestoroch Základnej školy Mladých pokolení v Kovačici sa uskutočnil tretí šachový turnaj pre žiakov základných škôl Zornička open 2009 /10.10.2009/. Tento turnaj bol v minulé dva roky zorganizovaný v Selenči a Báčskom Petrovci.
 
Organizátorom je detský časopis Zornička a tohtoročný turnaj prebiehal v znamení 70-teho výročia tohto nášho detského časopisu. Na organizácii sa tiež podieľali aj Slovenské vydavateľské centrum a kovačická základná škola. Podujatie finančne podporil Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Prispela NRSNM, tiež početní sponzori. Šachový turnaj sa nemohol zaobísť ani bez spolupráce so šachovým klubom Kovačica a rozhodcov Radoslava Kolárskeho, Pavla Kríža a Božidara Kračúna.
 
V kovačickej škole zápasili Kovačičania, Padinčania, Kulpínčania, Petrovčania, Hložančania a Hajdušičania.
 
Dvaja najúspešnejší šachisti aj tohto roku zohrali finále so živými figúrami a domov si okrem iného odniesli odmeny – umelecké diela z dreva vyhotovené šikovnými rukami majstra Martina Klátika z Nového Sadu, ako i prekrásne šachové súpravy, ktoré zabezpečila NRSNM.
 
Víťazom šachového turnaja Zornička open 2009 je kulpínčan Daniel Peťkovský, ktorý vo finálovom zápase zvíťazil nad druhoumiestneným Vladimírom Kriškom z Hložian. Andrea Speváková

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články