Archív

PRVÉ ZHROMAŽDENIE ASN

logo
 
PRVÉ ZHROMAŽDENIE ASN
 
V piatok 9. októbra 2009 v Modrom salóne Slovenského vojvodinského divadla v Báčskom Petrovci sa uskutočnila 1. schôdza Zhromaždenia Asociácie slovenských novinárov.
 
foto
 
Prítomní členovia ASN jednohlasne schválili Zmeny a doplnky Štatútu ASN, finančnú a výročnú správu pre obdobie október 2008 – október 2009, ako aj Návrh programu práce a rozpočtu ASN na rok 2010. Jednohlasne bol schválený aj Náčrt stratégie pre rozvoj slovenských vojvodinských médií 2010 - 2015, tj. východiskové body pre vypracovanie stratégie, ktorú bude možné napísať po tom, ako v rámci Ministerstva kultúry Republiky Srbsko vypracujú celoštátnu stratégiu, na ktorej sa v súčasnosti pracuje. Navrhli sa aj 13 členovia tímu pre vypracovanie stratégie. Najdôležitejším bodom rokovacieho programu schôdze bolo schválenie Návrhu predsedníčky ASN o vyhlásení Novinárskej súťaže ASN 2009, ktorý bol jednohlasne prijatý a následne aj vyhlásená Novinárska súťaž. ASN v súlade so svojim poslaním formovať kvalitný profesionálny káder, ktorého prvým krokom je stimulovať mladých ľudí, aby sa zapájali do novinárskej činnosti vo Vojvodine, ale zároveň aj motivovať už osvedčených novinárov do 35 rokov, aby zveľaďovali slovenské vojvodinské novinárstvo, vyhlasuje Novinársku súťaž ASN 2009, s týmito slovami predsedníčka ASN Vladimíra Dorčová zahlásila novú akciu tohto novinárskeho združenia, a pripomenula, že je to jediná novinárska súťaž v rámci slovenského menšinového spoločenstva vo Vojvodine (v Srbsku).
 
foto
 
Predsedníctvo Zhromaždenia ASN: (zľava) predseda Zhromaždenia ASN Samuel Žiak, predsedníčka ASN Vladimíra Dorčová a predseda Správnej rady ASN Michal Ďurovka
 
www.asn.org.rs

Komentárov  

+1 #4 sado 2009-10-20 17:44
Konecne sa aj Milina Florianka, prepadnuta studentka herectva, vecna kritizrka, namudrejsia novinarka, dockala, ze bude sefredaktor..!! len neviem ako sa je bude odchadzat jedneho dna
Nahlásiť administrátorovi
+2 #3 skoronovinar 2009-10-16 02:04
Toto je o nicom. Zoldnieri-plateni z NRSMN nic neurobili ohladom prav novinarov, ani sa neohlasili postojom ked slov. redakcia Radia Vojvodiny reagovala. Vedenie nesmie ani pisnut proti voli strasidelneho postrachu Makanky a jej stalinovskym metodam. Slovenski novinari schovajte sa do mysacej diery a tam hlivejte, ved tu ide len o patolizacstvo.
Nahlásiť administrátorovi
-1 #2 he 2009-10-14 16:21
sjasi smaracu
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 samo profo 2009-10-14 12:54
sve moj do mojega len ladjo pesnichkar chyba
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články