Archív

V Selenči si pripomenuli 65 rokov od oslobodenia osady

V Selenči si pripomenuli 65 rokov od oslobodenia osady
 
Selenča 17.októbra oslavila Deň oslobodenia osady.Uplynulo 65 rokov ako do Selenče zavítala sloboda. Pietna slávnosť obetiam boja proti fašizmu bola pri pomníku padlých bojovníkov v národno oslobodzovacom boji v strede osady.
 
foto
 
Na oslavých sa zúčastnili predstavitelia miestnej bojovníckej organizácie, predstavitelia Obecného a Pokrajinského zväzu združenia bojovníkov ako aj predstavitelia Rady miestneho spoločenstva, predseda Obce Báč , občania a žiaci základnej školy. Na pietnej slávnosti všetkých privítal a o vízname tohoto dňa pre Selenču v krátkosti povedal predseda Rady MS Juraj Grňa.V mene Pokrajinského výboru Zväzu združenia bojovníkov Selenčanom sa prihovoril a k tomuto sviatku zablahoželal predseda výboru Svetomir Atanacković.
 
Potom nasledoval kratší umelecký program, venovaný tomuto dňu, ktorý pozostával z básní a piesní, ktoré predviedli žiaci a chór základnej školy.Všetci prítomní minútkou ticha vzdali poctu svojim spoluobčanom, ktorí svoje životy utratili v národno oslobodzovacom boji. Po programe predstavitelia združení bojovníckych organizácii položili vence a kytice na pomník obetiam boja proti fašizmu.V mene občanov Selenče veniec na pomník položil predseda Rady MS a predstavitelia Miestnej organizácie zväzu bojovníkov. Kytice kvetov taktiež priniesli aj žiaci základnej školy.
 
Oslavy skončia slávnostním prijatím predstaviteľov Zväzov združení bojovníckych organizácii a vzácnych hostí u predsedu Rady MS Juraja Grňu.
 
Pripomeňmne ešte, že 17.októbra svoj deň, Deň školy, zaznamenáva aj základná škola v Selenči a pre túto príležitosť si pozvali aj hostí žiakov základnej školy z Hajdušice.
 
Juraj Berédi - Ďuky

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články