Archív

ČO TO PRIHÁRA V OBECNOM HRNCI?

Báčskopetrovská lokálna samospráva
 
ČO TO PRIHÁRA V OBECNOM HRNCI?
 
Žijeme v krajine zázrakov. Žiaľ, nie v tej rozprávkovej, lež v krajine, v ktorej sú nezmysly a paradoxi, namiesto zahriakované - neraz oslavované a velebené. V krajine zázrakov je totiž takmer všetko možné a čudá sú bežné a každodenné. Bolo teda možné aj vyhlásenie báčskopetrovskej obce za najúspešnejšiu lokálnu samosprávu a pritom sa v nej takmer všetko rozpadúva, vrátane aj samotného obecného zhromaždenia.
 
Báčskopetrovská obec 07. apríla 2010 získala totiž uznanie za najúspešnejšiu lokálnu samosprávu. V mene obce uznanie prijal predseda Vladimír Turan. Uznanie pod názvom “Kapetan Miša Anastasijevic” sa udeľuje každoročne a predstavuje patričné ocenenie tým, ktorí prispievajú k rozvoju podnikateľskej kultúry na území Srbska. Uznanie sa udeľuje v rámci projektu “Put ka vrhu”. Jeho hlavnými realizátormi sú Media Invent a Fakulta technických vied z Nového Sadu. Medzi tých najlepších sa dostala aj Obec Báčsky Petrovec. - Uvádza sa to na webovej stránke obce Báčsky Petrovec.
 
Druhá strana mince je však vôbec nie lesklá. Je čierna a špatná ako aj najbližšia budúcnosť, ktorú môžu očakávať občania tejto obce. Keďže sa na sklonku minulého roka a druhýkrát ani posledného marca neschválil rozpočet, finacovanie v obci bolo - a tak aj v ďalšom trojmesačí zostane - dočasné, čo vskutku znamená, že sa finacuje iba to čo sa musí. Rozvoj v takom prípade nemá šancu. Teda, polrok prejde bez väčších investícií a to znamená úpadok všeličoho dôležitého. Za to všetko nemožno obviniť recesiu či globálnu krízu.
 
Vo veľkonočnom čísle Hlasu ľudu autor článku Cirkus trvá J.Č-p píše: „Aj napriek tomu, že ide iba o lokálnu politiku, ale ani tá sa nerobí v krátkych nohavičkách a s prstom v nose.“
 
Pozerajúc zboku uzáver by mohol byť aj takýto: Namiesto aby vlastné prostredie viedli k prosperite, poslanci báčskopetrovského obecného parlamentu svojim infantilnym, detinským správaním sa, vskutku celú obec zatláčajú do blata a z jej občanov robia komediantov vo svojom cirkuse.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #2 nehcem byť komediant... 2010-04-14 06:54
:-x ...ja som tychto nevoliv
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 komediant 2010-04-11 18:30
V tom hrnci to uz volmo prihorelo, ze to aj zapachat zacina.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články