Archív

Informačné a poradenské centrum Migrácia SK

V apríli 2010 založené
 
Informačné a poradenské centrum Migrácia SK
 
Jeho cieľom je v spolupráci s partnermi zabezpečiť tok informácií medzi slovenským zahraničím, médiami, štátnymi i neštátnymi inštitúciami a verejnosťou na Slovensku. IPC má ambíciu stať sa dôležitou platformou vzájomnej konštruktívnej spolupráce a spolutvorcom novej kvality slovensko-slovenských vzťahov.
 
 
Milí krajania v zahraničí,
 
nielen vlastnými silami v našich komunitách, ale tiež vzájomnou spoluprácou a informovanosťou o našich aktivitách, aj tých spoločných, máme šancu kvalitnejšie existovať a ďalej sa rozvíjať.
 
V nadväznosti na stále prebiehajúci úspešný projekt „volím zo zahraničia“ realizovaný v rámci Partnerského programu s našim združením a s cieľom uľahčiť vzájomnú výmenu informácií a spoluprácu medzi jednotlivými krajanskými organizáciami i jednotlivcami – Slovákmi žijúcimi v zahraničí po celom svete, ako aj štátnou správou a organizáciami na Slovensku, bolo na báze tohto programu v apríli 2010 založené:
 
Informačné a poradenské centrum (IPC) Migrácia SK
 
Jeho cieľom je v spolupráci s partnermi zabezpečiť tok informácií medzi slovenským zahraničím, médiami, štátnymi i neštátnymi inštitúciami a verejnosťou na Slovensku. IPC má ambíciu stať sa dôležitou platformou vzájomnej konštruktívnej spolupráce a spolutvorcom novej kvality slovensko-slovenských vzťahov. IPC vám bude postupne ponúkať najmä:
  • informačné dokumenty o migračnej politike Európskej únie a informácie o inštitúciách a organizáciách zaoberajúcich sa problematikou migrácie, emigrácie, imigrácie a reemigrácie
  • informácie o migračnej legislatíve (občania Slovenskej republiky a Slováci žijúci v zahraničí), programoch, grantových systémoch, štúdiu, práci a podnikaní v Európskej únii
  • odpovede na Vaše otázky a sprostredkovanie spolupráce s odborníkmi
  • informácie o riešení problematiky migrácie v Slovenskej republike
  • informácie o možnostiach štúdia v Slovenskej republike
  • informácie o podmienkach návratu a možnostiach uplatnenia sa na Slovensku
  • informácie o situácii a pripravovaných podujatiach a aktivitách v krajanských komunitách v zahraničí
  • informácie o možnostiach vzájomnej spolupráce v slovenskom zahraničí a medzi slovenským zahraničím a Slovensku republikou
  • informácie o možnostiach bezplatného i plateného poradenstva, poskytovaní praktických rád a informácií
  • informácie o organizáciách, ktoré by ste chceli osloviť, a ich kontaktné údaje
  • informácie a metodickú pomoc pri vypracovávaní projektov, ktorými sa chcete uchádzať o pridelenie grantov v Európskej únii a Slovenskej republike.
Budeme veľmi radi, ak nám svojím aktívnym prístupom, najmä vzájomnou komunikáciou a zasielaním aktuálnych informácií o dianí vo vašej komunite, či plánovaných akciách, pomôžete vzájomne rozvíjať efektívnu spoluprácu a dobré medziľudské vzťahy medzi Slovákmi v zahraničí.
 
S týmto zámerom si vás zároveň dovoľujeme požiadať o potvrdenie Vašej e-mailovej adresy, ktorá by mala slúžiť na našu vzájomnú komunikáciu na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. , resp. o zaslanie inej e-mailovej adresy za rovnakým účelom. Ak má vaša komunita vytvorenú vlastnú internetovú stránku, potešíme sa aj takejto informácii.
 
So srdečným pozdravom zo Slovenska
Ing. Ján Bilik, predseda
Mgr. Martin Štrbka a Richard Bobek, koordinátori IPC

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články