Archív

Bohatý december v Starej Pazove

Bohatý december v Starej Pazove
 
Stredisko pre kultúru zo Starej Pazovy vo svojom najnovšom Kultúrnom informátore ponúka prehľad plánovaných aktivít v tomto poslednom tohtoročnom mesiaci, z ktorých väčšina bude prebiehať v staropazovskej divadelnej sieni. Už na zajtra 1. decembra avizujú koncert SKUS-u hrdinu Janka Čmelíka, na ktorom si 11. výročie pôsobenia pripomenie zmiešaný spevácky zbor Tilia. Zbor vedie Anna Đurđevićová a koncert sa začne o 19:00.
 
foto
 
8. december (sobota) o 19:00 odznie 13. ročník festivalu Rozospievaný Sriem. Organizátorom tohto regionálneho podujatia, na ktorom vystupujú speváci-ochotníci zo všetkých slovenských sriemskych osád a prezentujú tak slovenské ľudové piesne z týchto prostredí, je Miestny odbor Matice slovenskej a SKUS hrdinu Janka Čmelíka zo Starej Pazovy.
 
foto
 
V dňoch 13. - 16. decembra bude prebiehať Memoriál Juraja Ondríka. Ide o lokálne podujatie, ktoré si Pazovčania založili na podporu divadelnej tvorivosti. Zároveň jeho cieľom je zachovať pamiatku na divadelného barda Juraja Ondríka. Tohtoročný memoriál sa začne na Lúciu o 20:00 a otvorí ho domáci divadelný súbor VHV, ktorý predvedie Krčmu na hlavnej hradskej.
 
14. december (piatok) bude patriť mladšej skupine SKUS-u hrdinu Janka Čmelíka. Koncert sa začne o 19:00.
 
15. december (sobota): najprv o 18:00 bude prezentácia Pazovského kalendára 2013 a o 20:00 divadelné predstavenie KUS Zvolen z Kulpína Frajerčenia na tretej ulici.
 
16. december (nedeľa) Divadelná skupina Štúdio a Rusínske kultúrne centrum uvedú predstavenie Pedagogika Eugena Ionesca.
 
25. decembra o 19:30 Vianočný koncert SKUS-u hrdinu Janka Čmelíka.
 
foto
 
Foto: Ondrej Miháľ
 
28. decembra o 19:30 Melódia roka – Izbor hita godine. Každoročne koncom roka svoj program Melódie roka usporadúva aj slovenská redakcia Rádio - televízie Stará Pazova. Vystupujú tu speváci a hudobníci zo Starej Pazovy, ktorým poslucháči rozhlasu počas roka udelili najviac hlasov.
 
Okrem uvedených podujatí, ani tohto roku nevystane rad ďalších koncertov: 05.decembra BIS Baroni, 08. 12. detský koncert KUD Branka Radičevića, 12.12. koncert Kiki Lesandrić a Piloti, 21. 12 Výročný koncert Mestského chóru Stará Pazova, 22. 12. gala koncert KUD Branka Radičevića, 23. 12. výročný koncert chorvátskeho kultúrno-osvetového spolku z Golubiniec a 27. 12. usporiadajú tamburášsky večierok rómskej hudby.
 
31. 12. 2012. o 12:00 na námestí Dr. Zorana Đinđića bude detský program a vítanie nového 2013 roku a o 22:30 sa začne novoročný koncert Milana Topalovića Topalka.
 
Katarína Pucovská

Komentárov  

0 #2 Jaroslav Feldy 2012-12-25 21:21
Bohatý december v Starej Pazove. - Prečo neinformujete aj o stertnutí spevokolov sriemského senioatu, keď sa tam predstavilo až 8.prostredí kde žiju Slováci a záujem a navštivenosť bola tiež nad očakávanie, čo prevíšilo lokálne rámce tohto prostredia./Síce je pravdou, že sa v prípravnom obdobý o tom hovorilo mnoho /. Inak, spevokol Tilia je posledne súbežne tiež aj spevoklom cirkevného zboru v Starej Pazove.
Nahlásiť administrátorovi
+1 #1 ba 2012-11-30 16:30
Krásne, krásne... Dobrý preklad informátora...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články