Archív

Úspechy žiakov a učiteľov ZŠ 15. októbra v Pivnici

Úspechy žiakov a učiteľov ZŠ 15. októbra v Pivnici
 
O tejto základnej škole sa všeličo zaujímavé možno dozvedieť na www.15oktobar.edu.rs . Okrem iného aj to, že práve táto webová stránka získala ocenenie za najlepšiu webovú stránku v kategórii vojvodinských základných škôl. Najvyššie uznanie pivnickej a subotickej škole udelili na Prírodno-matematickej fakulte v Novom Sade, kde sa uskutočnila záverečná slávnosť Dní informatiky v školách Vojvodiny.
 
foto
 
Na webovej stránke si možno zvoliť medzi slovenským a srbským jazykom a na nej je aj link na elektronický denník.
 
Žiaci tejto školy v spolupráci s učiteľmi majú aj krásny školský časopis. Volá sa Naša škola a v jeho marcovom čísle si možno zalistovať aj tu: http://www.15oktobar.edu.rs/old/documents/Casopis/Casopis20/e-magazin.html
 
foto
 
Členky Žiackeho parlamentu
 
Pivnickí žiaci sa môžu pochváliť aj s úspechmi na Korešpondenčnej matematickej olympiáde. Najúspešnejší boli šiestaci Andrea Grňová a Filip Herček. Andrea obsadila druhé miesto v druhom kole olympiády. Filip bol ešte úspešnejší a dostal sa až do finále, ktoré sa nedávno uskutočnilo v Belehrade.
 
V časopise ako aj na webovej stránke sa možno dozvedieť aj o úspechoch žiakov nielen na obecných lež aj medziobecných súťažiach. Tak napríklad na Medziobecnej súťaži z fyziky, ktorá sa uskutočnila v Novom Sade Filip Herček, obsadil druhé miesto a postúpil na republikovú súťaž, ktorá bude v Zrenjanine.
 
foto
 
Filipa Herčeka na súťaž pripravoval profesor fyziky Miroslav - Juraj Béla
 
Na Medziobecnej súťaži zo srbského jazyka ako nematerinského, ktorá sa uskutočnila v Novom Sade, zúčastnilo sa päť žiačok ZŠ 15. októbra z Pivnice. Ôsmačka Tabita Vágalová obsadila prvé miesto a maximálnych 20 bodov. Marína Imreková, žiačka ôsmeho ročníka, obsadila tretie miesto, ako i siedmačka Kristína Vinkoviťová. Tieto žiačky, ako i žiačky siedmeho ročníka Marcela Valentíková a Anna Kľúčiková postúpili na republikovú súťaž.
 
foto
 
Katarína Pucovská
Foto Archív školy

Komentárov  

+4 #1 GratulujemDaniela 2013-04-05 03:18
Pani riaditeľka, kolektív školy,

riadky napísané o Vašich úspechov sa dobre čítajú.Výsledok neprichádza len tak, bez práce niesu koláče....a nieje to len o práci, ale aj láske k svojmu povolaniu.Odovzdávat e veľké bohatstvo svojim žiakom, pripravujete ich do "života". Želám Vám nech sa Vám darí ako v práci, tak aj v osobnom živote.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články