Archív

16. september - Medzinárodný deň ochrany ozónovej vrstvy

16. september - Medzinárodný deň ochrany ozónovej vrstvy
 
Meňme svoje zvyky a nie klímu – pod takýmto heslom si Združenie ekológov Ekos z Hložian a základná škola Jozefa Marčoka Dragutína včera pripomenuli Medzinárodný deň ochrany ozónovej vrstvy. Program Ekologického Dňa Hložian štartoval o 14.00 hodine a po kratšom programe a príhovore predsedníčky hložianskych ekológov Viery Turčanovej nasledoval odchod k Dunaju.
 
foto
 
Jedna časť účastníkov sa k cieľu dostala pešo, druhá na bicykloch a mladší ekológovia usporiadali súťaž k Dunaju na kolieskových korčuliach.
 
foto
 
foto
 
Tí najmladší hložianski ekológovia si krásy prírody a čisté prostredie uctili kreslením. Za pomoci prednášateľky slovenčiny Anny Huďanovej zorganizovali výtvarnú kolóniu, ktorej témou bolo maľovanie prírody.
 
foto
 
foto
 
Na pobreží Dunaja prebiehali ďalšie súťaže: Hry bez hraníc, na ktorých sa zúčastnili žiaci základných škôl z báčskopetrovskej obce.
 
foto
 
foto
 
foto
 
Na záver EKO dňa víťazom v športových súťaženiach udelili diplomy.
 
foto
 
Najrýchlejšou v takzvanej ROLERIADE bola Martina Šimová z Kulpína a druhé a tretie miesto obsadili Mariena Širková a Kristína Potfajová, obe z Hložian.
 
foto
 
V športových súťažiach pod názvom Hry bez hraníc prvé miesto obsadila hostiteľská základná škola Jozefa Marčoka Dragutina, druhoumiestnená bola kulínska základná škola Jána Amosa Komenského a treťom mieste zakotvila škola Jána Čajaka z Báčskeho Petrovca.
 
foto
 
foto

Komentárov  

0 #1 Anna 2013-09-18 15:03
Gratulujem, zelam vam nech sa vam dari!
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články