Archív

Využite. Vyšehradský fond ponúka peniaze…

Využite. Vyšehradský fond ponúka peniaze…
 
Prezentácia programov, grantov a štipendií Medzinárodného Vyšehradského fondu V-4 sa uskutoční zajtra o 11.00 hodine v slávnostnej sieni Rektorátu Univerzity v Novom Sade, Námestie Dositeja Obradovića 5, Nový Sad. Možnosti financovania zo zdrojov Vyšehradskej štvorky, ktorú tvoria Česko, Maďarsko, Poľsko a Slovensko, ozrejmí predstaviteľ Fondu Jirží Sýkora.
 
foto
 
Hlavným poslaním a cieľom projektových aktivít Medzinárodného Vyšehradského fondu je podporovať vyšehradskú identitu a priateľstvo krajín a obyvateľov V-4, posilňovanie vyšehradskej spolupatričnosti a väzieb v rámci občianskej spoločnosti, rozvoj regionálnej spolupráce a výmen prostredníctvom spoločných kultúrnych, umeleckých, vedeckých, výskumných a vzdelávacích projektov, výmena umelcov a mladých ľudí, podpora cezhraničnej spolupráce a rozvoj cestovného ruchu.
 
Vyšehradský fond môže podporovať malé granty, štandardné granty a strategické granty. Existuje aj takzvaný Vyšehradský rezidenčný program pre umelcov, ako aj Program vyšehradských univerzitných štúdií. Študentom zo Srbska ponúka i možnosť uchádzať sa o štipendiá.
 
Grantové programy – zahŕňajú malé granty, ktoré sú financované do výšky 4 000 eur a na časové obdobie 6 mesiacov, štandardné granty, ktoré sú financované nad 4 000 eur a časové obdobie je do 12 mesiacov a Vyšehradský strategický program, ktorý sa snaží o podporu dlhodobých strategických projektov v časovom rámci 3 rokov, do ktorých sú zapojené inštitúcie z celej V4.
 
Rezidenčný program pre umelcov – ide o podporu 3-mesačných pobytov umelcov v inštitúciách krajín V4. Jednotná podpora je vo výške 750 eur mesačne na každého umelca zapojeného do programu.
 
Navštívte prezentáciu, informujte sa o možnostiach získania finančných prostriedkov. Informácie môžete získať aj na email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
 
foto
 
Prezentacija programa grantova i stipendija
Međunarodnog Višegradskog Fonda u Novom Sadu
 
Pozivamo Vas na prezentaciju „Međunarodnog Višegradskog Fonda“, koja će se održati 24. septembra (utorak) 2013.g. u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu ( Trg Dositeja Obradovića 5, Novi Sad) sa početkom u 11h.
 
Međunarodni Višegradski fond je međunarodna organizacija sa sedištem u Bratislavi koju su osnovale vlade zemalja tzv V4 – Slovačka, Češka, Poljska i Mađarska, 9. Juna 2000.godine.
 
Cilj Fonda je da promoviše razvoj saradnje između građana i institucija u regionu, kao i između V4 regiona i drugih zemalja, posebno zapadnog Balkana i Istočnog partnerstva.
 
G-din Jiri Sikora, predstavnik Fonda, prezentovaće mogućnosti korišćenja grantova za institucije i pojedince iz Srbije u okviru postojećih grant programa – mali i standardni grantovi, grantovi za studije na univerzitetima u zemljamaV4 i programi tzv akademske mobilnosti (stipendije). Dalje, tu je i Višegrad Plus Program koji je namenjen zemljama zapadnog Balkana.
 
Međunarodni Višegradski Fond nudi mogućnosti finansiranja zajedničkih projekata sa partnerima u regionu Višegrada (najpogodniji za nevladine organizacije, škole i univerziteti, lokalne samouprave), otvara mogućnosti za akademsku mobilnost pojedinaca u više od 12 zemalja Zapadnog Balkanu i regiona Istočnog partnerstva regiona da studiraju ili sprovode istraživanje na akreditovanim državnim ili privatnim univerzitetima i akademijama nauka u regionu zemalja Višegradske četvorke.

Komentárov  

+1 #1 Daniela 2013-09-29 14:44
....malé granty sa môžu čerpať do výšky
6 000 euro...
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články