Archív

Advent, Vianoce, Silvester... v Hložanoch

Advent, Vianoce, Silvester... v Hložanoch
 
V krásnom areáli rybníka Oáza v Hložanoch, zajtra 14. decembra a potom aj v sobotu 21. a v nedeľu 22. decembra 2013 v čase 11,00 -18,00 h bude otvorená predajná výstava vianočných a novoročných aranžmánov a ozdôb, suvenírov, darčekov a obrazov hložianskych maliarov. Ani tohto roku nevystane silvestrovanie na námestí v strede Hložian a v kaviarni Pod lipami.
 
foto
 
Počas dvoch víkendov na predajnej výstave sa budú ponúkať výlučne ručne vyrobené novoročné ozdoby a zaplánované sú aj pracovné dielne. Na nich sa záujemcovia budú môcť učiť o maľovaní na skle a o výrobe suvenírov alebo zdokonaliť sa v pečení makovej či orechovej štrúdle...Ženy zo združenia Slovenka prítomným priblížia kultúru vojvodinských Slovákov.
 
foto
 
V rámci predajnej výstavy vianočných a novoročných aranžmánov a obrazov hložianskych maliarov, návštevníkom na osvieženie sa bude ponúkať čaj, káva, varené víno, domáce koláče a romantická prechádzka vedľa rybníka. Výstavu a sprievodný víkendový obsah má na starosti Spolok žien Slovenka, Združenie výtvarných umelcov a manažment rybníka Oáza v Hložanoch.
 
Komunálny podnik Gloakvalis a MS Hložany aj tohto roku usporiada verejné silvestrovanie na námestí v strede osady a v kaviarni Pod lipami. Varené víno a čaj sa bude podávať zdarma a samozrejme nevystane ani polnočný ohňostroj. V kaviarni do tanca a na veselú náladu bude hrať skupina Maks zo Selenče.

Komentárov  

0 #1 Guest 2014-01-28 16:13
:sad:
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články