Archív

Neznámy páchateľ strieľal do okna

V noci zo stredy na štvrtok, 1. na 2. apríla neznámy páchateľ strelil do okna na detskej izbe rodinného domu Pavla Surového z Kysáča. Našťastie, v čase incidentu nik sa v miestnosti nenachádzal. Domáci našli prestrelené okno vo štvrtok ráno o čom informovali políciu v Novom Sade. Hliadka prišla ihneď a po zistení situácie pozvaný bol kriminalistický inšpektor, ktorý urobil dôkladné záznamy a všetko vyfotografoval. Zápisnica z tohto vyšetrovania sa nachádza v Novom Sade v policajnej stanici na Detelinare.

 

Prestrelené okno na detskej izbe (Foto Pavel Surový)

 

Prestrelené okno na detskej izbe (Foto Pavel Surový)

 

"Verím, že polícia rýchlo vyšetrí prípad a útočníka nájde," – píše Pavel Surový vo vyhlásení pre verejnosť. Uvádzame vyhlásenie v úplnom znení.

"Polícia bola v štvrtok ráno urobiť prvotné úkony na mieste činu. Na vyšetrovacích orgánoch je aby zistili páchateľa. Neviem kto to mohol urobiť? Verím, že polícia rýchlo vyšetrí prípad a nájde útočníka, lebo faktom je to, že bolo strelené do okna detskej izby, kde sa hráva môj dvojapol-ročný syn!

Chcem veriť aby vyšetrovanie ukázalo, že tento incident je náhoda a nerád by som bol, ak by sa zistilo, že tento čin má súvis s mojím pôsobením v Národnostnej rade slovenskej národnostnej menšiny čo by pre mňa ako člena NRSNM znamenalo priamy nátlak na slobodu prejavu a upozornenie aby som prestal vynášať kritické názory na prácu Národnostnej rady. Som veľmi zhrozený a neviem kto takéto niečo mohol spraviť!"

 

S úctou
Pavel Surový

 

Komentárov  

+8 #3 RE: Neznámy páchateľ strieľal do oknaPACHO 2015-04-09 13:39
PACHATEL JE VRAJ ZATIAL NEZNAMI, ALE JE VRAJ UZ NEJAKY KRUH LUDI MINIMALNE PODOZRIVYCH...
Nahlásiť administrátorovi
+14 #2 RE: Neznámy páchateľ strieľal do oknaRastislav Surový 2015-04-09 13:36
27.11.2014-štvrtok okolo 21 hod.našiel som rozbité obe sklá na dvojkridelných dverách v mojom dome v Kysáči.V piatok prišiel na moje pozvanie policajt,pozrel sa urobil si krátky záznam,vôbec to nefotil /povedal nemam fotoaparat,pýtal si meter ,na moju otázku prečo to potrebuje-da izmerim veličinu stakla-odpovedal.Odi šiel,od toho dňa do dnes 08.04.2015 z policie ma nikdy nikto neinformoval,čo sa koná,či niečo zistili.Opytujem sa sám seba má tento môj prípad súvis s tým čo urobila neznáma osoba na obloku domu P.Surového??????Mysl im si že má.Lebo som aj ja bol na listine číslo 4 Slováci vpred.
Nahlásiť administrátorovi
+7 #1 otazkyJowitz 2015-04-09 11:50
Kto si potreboval zastrielat? Komu nepasuje, že Surovy ma otazky k veci a na telo v Narodnostnej rade? Kto v Surovom vidi nebezpečenstvo?
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články