Archív

Turistika, DMC - Dunaj

Báčskopetrovská obec je jednou z deviatich obcí zapojených do projektu Destinačná management spoločnosť - Dunaj (fáza 1). Jeho cieľom je kreovanie turistickej ponuky v južnej Báčke a severnom Srieme pozdĺž Dunaja, Tisy a Fruškej hory. Tento projekt by mal do konca roka 2015 ponúknuť nové turistické výzvy najprv belehradskému trhu a potom aj susedným krajinám ako aj EÚ. Konečným výsledkom má byť vytvorenie nových pracovných miest v obciach, v ktorých je súčasná situácia veľmi zlá, s minimálnymi pracovnými príležitosťami v hospodárstve.

 

Turistika, DMC - Dunaj

 

Projekt Destinačná management spoločnosť DMC- Dunaj, ktorého nositeľom je Regionálna rozvojová agentúra Báčka a podporuje ho Sekretariát pre medziregionálnu spoluprácu a lokálnu samosprávu ako aj Sekretariát pre hospodárstvo, zamestnávanie a rodovú rovnosť vlády Vojvodiny, má združil deväť obcí: Báč, Báčska Palanka, Báčsky Petrovec, Beočin, Subotica, Sriemske Karlovce, Žabalj, Srbobran a Titel.

 

Foto Mihailo Berček

 

Foto Mihailo Berček

 

Foto Mihailo Berček

 

Obec Báčsky Petrovec je súčasťou tohto projektu a predseda obce Pavel Marčok je presvedčený, že sa on, napriek tomu, že ide o priekopnícku prácu, predsa vydarí. Ozrejmuje, že je systém podelený na „out door", gastro a etno balík, ako aj tradíciu a v každom z uvedených segmentov Báčskopetrovská obec má čo ponúknuť.

 

Voľba krásky leta, AquaPark PETROLAND (Foto Mihailo Berček)

 

Voľba krásky leta, AquaPark PETROLAND (Foto Mihailo Berček)

 

Celý článok si možno prečítať na http://www.topsrbija.com, http://www.topsrbija.com/index.php?option=com_content&view=article&id=5521:optina-baki-petrovac-uesnik-projekta-dmc-dunav&catid=304:predstavljamo&Itemid=571

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články