Archív

Láska hory prenáša - liečenie duše EFT-om

Láska je jednou z množstva emócií a emócie sú vskutku naša energia. Energia má svoju frekvenciu. Aj láska teda má frekvenciu a tá jej frekvencia je neporovnateľne vyššia od iných frekvencií. Dáva nášmu telu najviac sily a tepla, keďže je energia aj teplota a tiež aj sila. Cieľom každého jedného z nás by teda malo byť zvýšenie vlastnej frekvencie. To možno dosiahnuť odstraňovaním emočných blokád, už či sú to strachy, smútky, hnevy... Ak odstránime emočnú blokádu, meníme frekvenciu nášho tela. Milujme teda blížnych. Tým vskutku milujeme aj seba samých a vlastné telo oslobádzame od zlých emócií, čo sa následne pozitívne odzrkadlí aj na našom zdraví. O tom všetkom a novom spôsobe svojpomoci v stresových situáciách metódou EFT sa mohli dozvedieť prítomní na včerajšej prednáške Jasminy Kovačev v Podnikateľskom stredisku v Báčskom Petrovci . Prednášku usporiadala Akadémia ženského podnikania.

 

Prítomných privítala riaditeľka Akadémie ženského podnikania Jana Zabunov

 

Prítomných privítala riaditeľka Akadémie ženského podnikania Jana Zabunov

 

Jasmina Kovačev, medzinárodne uznávaný tréner EFT metódy, pôvodom Novosadčanka, 16 rokov žijúca na Novom Zélande

 

Jasmina Kovačev, medzinárodne uznávaný tréner EFT metódy, pôvodom Novosadčanka, 16 rokov žijúca na Novom Zélande

 

EFT technika (v prekl. techniky emočnej slobody) funguje na princípe akupunktúry "bez ihiel". Vskutku je to akupresúrna metóda, ktorou sa spájajú meridiány s našou psychikou. Pri aplikácii techniky súčasne myslíme na daný problém, ktorý chceme riešiť a ľahko "ťukáme" na príslušné akupresúrne miesta na našom tele. Veľkou výhodou EFT je to, že sa jej môže naučiť každý a tiež to, že je možná autoaplikácia - poklepom na príslušné body na tele si môžete pomôcť aj sami. Pri vykonávaní techník sa nepoužívajú žiadne pomôcky. Ako to treba robiť TU:

 

 

Metóda EFT je veľmi jednoduchá a účinná. Využíva poznatky čínskej medicíny a rôznych psychologických disciplín. Spočíva v stimulácii meridiánov poklepávaním končekmi prstov, pričom sa treba mentálne spojiť s tým, čo nám kreuje náš problém , teda sústrediť sa na vlastný problém. Súčasne vykonávame stimuláciu končekmi prstov akupresúrnych-bioaktívnych bodov, kým to robíme energia začína pulzovať telom. To spôsobí, že problém, ktorý sme si so sebou nosili niekedy aj niekoľko desaťročí, môže zmiznúť v priebehu 10 minút.

 

Jasmina Kovačev je aj autorkou knihy Preobrazte svoje slabosti v silu

 

Jasmina Kovačev je aj autorkou knihy Preobrazte svoje slabosti v silu

 

„Očistenie duše" nik pre nás nemôže urobiť, to musíme sami. Sústrediť sa na seba, na to pekné, dosiahnuť pritom vnútorný pokoj, nemyslieť na negatívne veci , kataklizmy ... EFT je druh meridiánovej terapie kombinovanej s modernou psychológiou. Ona lieči, neutralizuje naše pôvodné zranenia, ale aj chybné presvedčenia.

 

Láska hory prenáša - liečenie duše EFT-om

 

„Technika emocionálnej slobody patrí do nového odvetvia tzv. energetickej psychológie," hovorí Jasmina Kovačev, ktorá má už dlhodobú prax v tejto oblasti. Organizuje odborné prednášky, koná tréningy skupín frekventantov a vykonáva aj prácu s jednotlivcami.

Byť zodpovedný voči sebe. Technika EFT je predovšetkým určená na správne ovládanie emóciami a keďže sú emócie koreňom všeličoho: tráum, závislosti, fóbií , zábran... treba praktikovať ich pravidelné hygienu.

Emócie sa prejavujú aj na našom vonkajšom výzore, teda emócie vplývajú aj na zovňajšok.

O tom sa viac možno dozvedieť TU:
http://www.tehnikaemocionalneslobode.com/

 

Katarína Pucovská

Foto Martin Pucovský

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články