Archív

Keď sú mladí podnikaví

Máte medzi 15 a 35 rokov a hľadáte si dočasné zamestnanie? Alebo máte podnik a potrebujete robotníkov na sezónnu prácu? V oboch prípadoch riešením môže byť mládežnícke družstvo (zádruha) Brigadiri Kulpin, ktoré má sídlo v Petrovci a sprostredkúva prácu aj v bližšom a ďalšom okolí. Úžitok z takto uzavretej práce môžu mať všetky tri účastné strany. Čiže, angažovanej osobe sa zaručuje výplata mzdy a regulovanie príspevkov pre zdravotné a penzijné poistenie, zamestnávateľ je tým pádom odbremenený od tejto povinnosti a tretí osoh majú aj Brigadiri, ktorí si zo sprostredkovanie zarobia ten-ktorý dinárik. Mládežnícke brigádnícke družstvo v tomto týždni predstavujú v občianskom združení Terra z Kulpína, z ktorého vyzývajú všetkých záujemcov na ich prezentáciu, ktorá bude v nedeľu o 20,00 v miestnostiach Terry. Aj o tom hovorila predsedníčka združenia Jasmina Kuštrová na stredajšom brífingu.

 

Keď sú mladí podnikaví

 

Občianske mládežnícke združenie Terra z Kulpína v tomto roku oslavuje päť rokov pôsobenia. Na tlačovej konferencii preto najprv hovorili o päťročnici a o doterajšej činnosti a bolo reči aj tohtoročných plánoch.

 

Keď sú mladí podnikaví

 

Združenie občanov Terra je mládežnícke neziskové združenie založené ešte v roku 2001 a preregistrované 2010 s cieľom v Kulpíne prispieť k zlepšeniu právneho, sociálneho, humánneho, humanitárneho, kultúrneho a iných segmentov, ktoré podstatne vplývajú na kvalitu života mladých ľudí. Nateraz si vytýčili päť základných aktivít a to sú: ekologická akcia Čistejší Kulpín, futbalový turnaj, letné kino, ozdobovanie stromčeka a práca klubu.

 

Akcia upratovania Kulpína prebieha začiatkom jari

 

Akcia upratovania Kulpína prebieha začiatkom jari

 

Futbalový  turnaj a letné kino Terra organizuje v letnom období

 

Futbalový  turnaj a letné kino Terra organizuje v letnom období

 

Futbalový turnaj a letné kino Terra organizuje v letnom období

 

Zdobenie stromčeka v strede Kulpína sa koná začiatkom decembra

 

Zdobenie stromčeka v strede Kulpína sa koná začiatkom decembra

 

Okrem pravidelných aktivít Terra sa po potrebe angažuje aj v humanitárnych zbierkach, zbere starého nábytku...

 

Okrem pravidelných aktivít Terra sa po potrebe angažuje aj v humanitárnych zbierkach, zbere starého nábytku...

 

Mladým podnikateľom Terra najnovšie ponúka možnosť prezentácie na ich webovej stránke www.omladinakulpina.com ako aj priamo v priestoroch mládežníckeho združenia. Uvedená aktivita sa prakticky už začala a ako prvé sa na ich webe predstavuje mládežnícke združenie Brigadiri Kulpin. Družstvo pred vyše rokom založili desiati mládežníci z Kulpína a za riaditeľa si zvolili Branislava Kuštru. Majú prenajatú kanceláriu v Podnikateľsko-inovačnom stredisku v Petrovci a na nedeľu večer sa budú prezentovať aj v miestnostiach združenia Terra, čiže v predsieni Domu kultúry, kde bude možné i začlenenie sa do družstva. V nasledujúcom týždni na webovej stránke odprezentujú dekupáž a predstavia mladú Kulpínčanku, ktorá sa zaoberá touto umeleckou technikou, o dva týždne predstavia istého mladého remeselníka, ktorý sa remeslo naučil od starého otca. V akcii prezentácie mladých podnikateľov a výrobcov budú pokračovať do 21. júna, dokedy plánujú predstaviť siedmych mladých ľudí a ich podnikateľské idey. Prezentácie by mali byť spojené aj s predajom ich výrobkov.

 

Katarína Pucovská

Foto: Martin Pucovský

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články