Archív

Festival srbskej pálenky

Ak ste milovníkom domácej pálenky, navštívte počas tohto víkendu, Nový Sad a Štrand. Výlet, zážitok, pôžitok, šport, rekreácia, relax, gušt... všetko jedným úderom. Avšak, pozor na promile!

 

Foto Martin Pucovský

 

Foto Martin Pucovský

 

Združenie Srbská pálenka, za podpory verejných komunálnych podnikov Tržnica a Gradsko zelenilo, na známom novosadskom kúpalisku Štrand, v blízkosti basketbalového ihriska a mosta Slobody dnes, zajtra a pozajtra organizujú Festival srbskej pálenky. Pre návštevníkov bude otvorený od 16,00 do 22,00 hodiny. Dunajská voda je v popoludňajších hodinách najpríjemnejšia, športové ihriská sú tiež tam, tam je aj exitovský kemping, cez Dunaj bude znieť hudba s Exitu...a okolo pálenky a destiláty od výmyslu sveta.

Na festivale sa prezentujú najznámejšie domáce pálenky a likéry tých výrobcov, ktorí získali významné ocenenia na veľtrhoch a súťažiach v krajine a regióne. Vystavujú a predávajú sa tam rôzne ovocné destiláty v parádnych a menej drahých baleniach, od tradičnej slivovice, duly, marhule a hrušky, po bylinné a medové likéry a exotické brandy.

Pre návštevníkov Festivalu budú zdarma usporiadané aj koštovky a pálené a iné liehoviny sa budú predávať za znížené ceny.

Nazdravie!

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články