Archív

Na čele SZSZ aj ďalej Vladimír Skalský

V sobotu 14. novembra 2015 v Bratislave prebiehalo V. Valné zhromaždenie Svetového združenia Slovákov v zahraničí (SZSZ). Valné zhromaždenie si zvolilo aj svoje vrcholné orgány. Na čele Svetového združenia Slovákov v zahraničí zostáva doterajší predseda Vladimír Skalský, ktorý vedie strešnú organizáciu zahraničných Slovákov už od roku 2006. Tentoraz bol zvolený na novelizáciou stanov predĺžený štvorročný mandát. Podpredsedami sa stali Dušan Daučík zo Švédska, Pavel Hlásnik z Rumunska a Milan Čuba z USA.

 

Foto uszz.sk

 

Foto uszz.sk

 

Účastníkov pozdravil predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Ján Varšo a prečítaný bol aj pozdravný list od prezidenta SR Andreja Kisku.

 

Na čele SZSZ aj ďalej Vladimír Skalský

 

Viac TU: http://www.uszz.sk/sk/stranka/3947/jan-varso-pozdravil-delegatov-v-valneho-zhromazdenia-svetoveho-zdruzenia-slovakov-v-zahranici

Novozvolený Výkonný výbor SZSZ: predseda Vladimír Skalský (Česko), 1. podpredseda Dušan Daučík (Švédsko), 2. podpredseda Pavel Hlásnik (Rumunsko), 3. podpredseda Milan Čuba (USA), generálny tajomník Peter Lipták (Česko), výkonná tajomníčka Alžbeta Hollerová Račková (Maďarsko) a členky Výkonného výboru Svetlana Zolňanová a Katarína Melegová Melichová (obe Srbsko).

Novozvolení členovia Generálnej rady, vedenej predsedom a podpredsedami SZSZ, Zmierovacej a revíznej komisie na čele s Kornéliou Johansson (Švédsko) a Vladimírom Valentíkom (Srbsko), i odborných rád SZSZ: Vlastimil Fabišik, Željko Cesnak, Naďa Vokušová, Dusan Daucik, Viera Tapalagová, Ivan Latko, Ludomir Molitoris, Erzsébet Racskó, Király Katalin Katarína, Kornelia Johansson, Radka Rusňáková, Lubomir Bzdusek a Jaromír Slušný.

 

Komentárov  

+4 #1 Valne zhromaždenie SZZS 2015 v BratislaveHajhusičky 2015-11-16 20:06
Na Internet portale Svetoveho združenia zahraničnych Slovakov, Bratislava najnovišia sprava je z roku 2012 (prejav Dr. M. Lajčaka) a z Valneho zhromaždenia z roku 2007. Aj to (dajsamibože) svedči o neuspešnosti prace i o neovplyvnovani SZZS-om spoločenskeho života, činnov, sebazachovy, narodneho povedomia, udržatelnosti Slovakov v širom (a medzi štatmi aj znepriatelenom) svete. Napravu stavu i činnosti SZZS, ponuknutu 14. novembra 2015 J. E. Dr. J. Varšom i počas podpisania zmluvy (oktobra 2015) o financovani Slovenskou republikou prace SZZS nedorieši ani koordinaciu činnosti pravnickych i fyzickych osob a ani učinnost SZZS lež zachrani narcizmus, lov o spoločenske posty v domovine i v zahraniči.
Hajhusičky
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články