Archív

IN MEMORIAM – za Jankom Hodoličom

Nerobím viac pre súčasnosť, ale pre budúcnosť. Budúcnosť je moja... Aj večnosť... Teda neumrel, ... "živí ho v srdciach ponesú" (Paľo Bohuš). V produktívnom veku 65 rokov z tejto časnosti do večnosti sa pobral aj univerzitný profesor Dr. Janko Hodolič. Ubúda nás. Trúchlivosť rmúti. Odchádzajú nám veľkí...

 

IN MEMORIAM – za Jankom Hodoličom

 

Janko Hodolič, promovaný inžinier strojárstva a doktor technických vied, riadny profesor Fakulty technických vied, doctor honoris causa,narodený v Pivnici 9. 8. 1950; prodekan pre vedu a medzinárodnú spoluprácu, vedúci Laboratória pre metrológiu, kvalitu, prípravky a environmentálne inžinierstvo Ústavu výrobného inžinierstva Fakulty technických vied Univerzity v Novom Sade... V Bratislave, v Košiciach, v Skalici... na Slovensku vysoko uznávaný, poverený prorektor pre vedu a výskum: Dr.h.c. prof. Ing. Janko Hodolič, Dr.Sc...

Kladne treba hodnotiť účasť prof. J. Hodoliča na projektoch CEPUS II a spoločné partnerstvo na projekte Tempus Training of Institutions in Modern Enviromental Aproaches and Technologies (TIMEA), ktorého bol aj koordinátorom. Bol a zostáva medzinárodne uznávaný odborník v oblasti automatizácie inžinierskych prác, výrobnej metrológie a kvality pružných výrobných systémov. V poslednom období jeho orientácia bola zameraná na inžinierstvo ochrany životného prostredia s dôrazom na teóriu a prax.

Pohreb Janka Hodoliča bude 7. decembra 2015 o 15.h v dome smútku v Petrovci.

Česť jeho pamiatke!

 

Komentárov  

+2 #2 SucitiaciVlaBEL 2015-12-07 09:45
Pana prof. DrSc. Jana Hodoliča poznal som ako jeho univerzitny kolega. Tak sme, bez zbitočnych slov, komunikovali. Spolu s jeho pani manželkou do popredia presadzoval ludske dobro, odbornost, uplatnenie vedomosti i zručnosti. Preto J. Hodlič bude chybat vo svojom prostredi. Tiež priatelom.
Jeho pani manželky i rodinnym prislušnikom nech podana ruka sucitiacich zahladi bol zaroven posilni zachovanie spomienok, boj o oslavu dobrych skutkov, rozkonarenost i bezmernost ducha človeka.
VlaBEL
Nahlásiť administrátorovi
0 #1 RE: IN MEMORIAM – za Jankom HodoličomDaniel Piksiades 2015-12-07 00:47
RIP
Naše saučešće porodici.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články