Archív

3 000 - Mať čisto za sebou

Za sebou máme 3 000 článkov. Úprimných. Robili sme ich s láskou. Neželeli sme seba. Veď, zverejniť každý deň, či to bolo „v piatok, či vo sviatok" aspoň jeden príspevok, nie je malá vec. Zvlášť keď sa to robí vo voľnom čase. Robíme tak vyše sedem rokov. V roku 2008 sme napísali: http://www.kulpin.net/o-nas, a potom sa to pomaly rozbiehalo a začali sme vypracúvať prvé z týchto 3 000 príspevkov. Vtedy sme už mali urobenú tzv. stacionárnu časť. Tá je o Kulpíne a nachádza sa v osobitnej hornej časti titulnej strany. Robiť sme mohli aj vďaka podpore a pomoci ochotných spolupracovníkov, ktorí nám pomáhali pri vypracúvaní článkov, tiež vďaka ÚSŽZ, ktorý nás od roku 2010 finančne podporuje a od ktorého sme doteraz celkovo získali 5 400 eur. Za ne sme si kúpili počítače a fotografické aparáty. Jeden z nich stál takmer 1 000 euro a vďaka nemu Vám vo Fotogalérii http://www.kulpin.net/galeria ponúkame kvalitné snímky.

 

Foto Vahid Cifrić

 

Foto Vahid Cifrić

 

Foto Vahid Cifrić

 

Robíme aj takto (Foto Vahid Cifrić)

 

Výdavky, ktoré máme pri údržbe portálu, trov na palivo, telefón, internet... to si hradíme sami. Preto nám nezazlievajte, ak iba občas cestujeme do vzdialenejších prostredí. Keďže robíme dobrovoľnícky, veľa nám znamená každé pekné slovo.

Na našom profile na facebooku https://www.facebook.com/kulpin.net ponúkame ešte viac informácií. Tam si napríklad túto fotografiu pozrelo takmer 2 500 osôb.

 

Foto Martin Pucovský

 

Môžete nás sledovať aj na Google+: https://plus.google.com/+KulpinNet/posts

Naše video záznamy zverejňujeme na YouTube: https://www.youtube.com/user/kulpinnet

Mať čisto za sebou.
Skús, hovor z prapočiatku. Ako ten,
čo zasial, zaoral a z každej brázdy
i smeť odfúkol, uveriac,
že všetko ostatné až potom príde.
Skús. Budeš smiešny.
Ale už iba smiešni
sú v poriadku. (Milan Rúfus)

Niekomu sme možno aj smiešni, ale sme v poriadku a máme čisto za sebou.

 

Katarína a Martin Pucovskovci

 

Komentárov  

+1 #2 Mať čisto za sebouViera Benková 2015-12-10 11:23
Chcem sa pridať k Zdenkinmu blahoželaniu, ktorá si dobre všimla, že bez vás a vašej stránke by sme neboli vôbec objektívne informovaní, vdaka Vám za Vašu tímovú prácu, vôbec sa nedivím že verejnosť nemá k vám ani len trošku vdaky v sebe, je cele pohltená do politiky a udalostí ktoré bleskovo prechádzajú vedľa a mimo nás. To ju neospravedlňuje a najmä nás Slovákov, ktorí akoby zabudli že v tomto adventnom období je čas na vyčistenie skutočne veľkej špiny všade vôkol nás a veru i medzi nami a Vi ste to sledovali a verím, že i ďalej budete sledovať a pohotovo reagovať. Vždy som podporovala to čo nás pohýna dopredu a nie to čo nás ťahá za nohy dozadu..
Srdečne gratulujem za Vašu prácu a najmä objektívne informovanie a ustupovanie strán pre všetkých. Krásne a pokojné sviatky a v Novom roku dalšie úspechy. vbenková
Nahlásiť administrátorovi
+2 #1 RE: 3 000 - Mať čisto za sebouZdenka Valen Belić 2015-12-09 08:24
Blahoželám Vám k vašej skvelej práci.
Najlepšie diela vznikajú vtedy, keď človek pevne verí v poslanie a zmysel toho, čo robí.
Byť objektívny, kritický a napriek tomu spravodlivý a dôstojný je v dnešnej dobe nie ľahké a práve tieto vlasnosti krášlia Vašu prácu.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články