Archív

Surovému vysoké ocenenie za dizajn

"Som nesmierne hrdý a poctený že som mohol včera ako jediný Slovák prijať významne ocenenie Kapitána Mišu Anastasijević, ktoré je zároveň úspechom celej slovenskej komunity vo Vojvodine. Je to pre mňa prienik na sklonku roka a zhodnotenie mojej práce počas celého roka a boja za lepšie zajtra Slovákov, ale aj nová výzva v novom roku meniť veci na lepšie," vyhlásil laureát Kysáčan Pavel Surový, ktorému včera večer v Matici srbskej v Novom Sade cenu odovzdal známy spisovateľ Pero Zubac. Surový toto ocenenie získal za prínos v kreatívnom tvorení v grafickom dizajne a reprezentovaní Srbska vo svete. Udeľovanie cien bolo na úrovni južnobáčskeho regiónu.

 

Surovému vysoké ocenenie za dizajn

 

Miša Anastasijević bol veľký národovec, filantrop, pomáhal obyčajným ľudom, bol tak vplyvný a bohatý, že dokonca menil aj politikov, ale najviac pomáhal svojom národu a štipendoval mnohých študentov a mladých aby štát mal inteligenciu.

 

Surovému vysoké ocenenie za dizajn

 

„Toto ocenenie je pre mňa veľkou inšpiráciou, lebo rovnakými charakterovými črtami sa snažím pomôcť Slovákom vo Vojvodine, cieľom mi je vytvoriť národnú víziu, ktorá bude na prospech všetkých nás. Zmeniť veci na lepšie, ozajstne srdcom bojovať za Slovákov, dať šancu mladým a vytvoriť niečo čo bude viditeľné a na prospech verejného dobra," povedal Pavel Surový.

 

Surovému vysoké ocenenie za dizajn

 

Toto ocenenie udeľujú Novosadská a Belehradská univerzita a agentúra MediaInvent za podpory Obchodnej komory Srbska a lokálnych samospráv.

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články