Archív

Čaro Slováci znovu začarovali

Čo sa všetko robí na tom, aby sa zachovala slovenská identita a na aký spôsob, ako sa drží krok s dobou, so súčasnou technikou a technológiou, prezrádza ďalšie číslo stále jediného spoločného časopisu slovenských žiakov a učiteľov - Čaroslov. Po krátkom časovom úseku čaroslováci – čaro Slováci slovami znovu začarovali a spoločnými silami vydali 8. číslo internetového Čaroslovu. Osmy raz čaroslováci si vychutnávali čaro slova a spoločne zverejnili a archivovali množstvo informácií a fotografií o dianiach v našich školách, zverejnili množstvo vlastnej literárnej a výtvarnej tvorby.

 

Čaro Slováci znovu začarovali

 

Nové číslo Čaroslovu vyšlo s finančným prispením Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí v Bratislave a ponúka priehrštie žiackej fantázie, hravosti a tvorivej energie.

 

Čaro Slováci znovu začarovali

 

Aj tentoraz Čaroslov zvýšil sebavedomie slovenských žiakov a svojim čitateľom zvýšil povedomie o význame vojvodinských slovenských škôl v zachovávaní a upevňovaní národnej identity, jazyka a kultúry u žiakov, učiteľov, všeobecne vojvodinských Slovákov. Je prostriedkom na zviditeľňovanie slovenského menšinového školstva v zahraničí.

Nájdite si na Čaroslov čas a zalistujte si v ňom na internetovej stránke www.caroslov.rs. Určite neoľutujete!

 

Mária Andrášiková

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články