Archív

Voľby 2016

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2016, skrátene parlamentné voľby 2016, sa uskutočnia pozajtra 5. marca. Keď ide o našu krajinu, prezident Tomislav Nikolić zajtra napoludnie vypíše voľby v Srbsku a tie pravdepodobne budú 24. apríla. V Srbsku by sa súčasne mali uskutočniť mimoriadne parlamentné, ako aj pokrajinské a lokálne voľby. Teda, kandidátov budeme mať neúrekom. Vo voľbách na Slovensku kandiduje 23 strán a 2914 kandidátov. Prostredníctvom médií a sociálnych sietí slovenský prezident Andrej Kiska apeluje na občanov neignorovať voľby: „Chcem vás požiadať a vyzvať, aby ste v sobotu prišli voliť. Viem, že mnohí z vás si nevedia vybrať a sú z politiky otrávení. Lenže nevoliť nie je riešenie. Neisť voliť často znamená, že váš hlas môže prepadnúť v prospech politickej strany, ktorú by ste vôbec nechceli vidieť v parlamente."

 

Andrej Kiska, prezident SR vyzýva vyjsť v sobotu na voľby

 

Andrej Kiska, prezident SR vyzýva vyjsť v sobotu na voľby

 

Podľa názoru slovenského prezidenta ide o najdôležitejšie parlamentné voľby tohto desaťročia. Rozhoduje sa o tom, ako bude Slovensko vyzerať o štyri roky z hľadiska riešenia alebo neriešenia problémov v školstve či zdravotníctve. Budú to osobitne dlhé štyri roky pre Slovensko v zložitom období v Európe a omnoho ťažšie budú pre Srbsko, ktoré si cestu do EÚ iba kliesni. Je teda veľmi dôležité, v oboch prípadoch, zvoliť si tých najsprávnejších ľudí.

Údaje o sobotňajších voľbách v Slovenskej republike si možno nájsť TU: www.parlamentne-volby-2016.sk a údaje o voľbách v Srbsku budeme môcť sledovať TU: www.srbijaizbori.com.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články