Archív

Ombudsman v Kulpíne a Hložanoch

Pokrajinský ochranca občanov – ombudsman ochraňuje práva občanov a dohliada na prácu pokrajinských orgánov správy, verejných podnikov a ustanovizní, ochraňuje práva občanov, najmä proti porušeniam vykonaným nezákonným, neúčelovým a neúčinným konaním orgánov správy, stará sa o ochranu a zveľaďovanie ľudských a menšinových práv... Z tejto inštitúcie informujú, že vo štvrtok pobudnú v Kulpíne a Hložanoch a preto vyzývajú občanov, ktorí majú otázky či problémy v akejkoľvek oblasti ľudských práv, aby sa počas štvrtkovej návštevy predstaviteľov pokrajinského ombudsmana osobne a priamo informovali o spôsoboch a oblastiach, v ktorých môžu uskutočniť a ochrániť svoje práva.

 

Ombudsman v Kulpíne a Hložanoch

 

Počas návštevy občania budú mať možnosť získať právnu radu a podať sťažnosť inštitúcii ombudsmana. Prijímanie občanov sa bude konať vo štvrtok 10. marca v miestnych spoločenstvách, podľa nasledujúceho programu:
- v Kulpíne na Námestí oslobodenia 7 od 10 – 11 h a
- v Hložanoch od 12,30 – 13,30 h v miestnom spoločenstve, ulica Maršala Tita 58.

Rozhovory s občanmi sú príležitosťou, aby priamo z prvej ruky občania informovali predstaviteľov Pokrajinského ochrancu občanov – ombudsmana o prípadných problémoch či ťažkostiach pri dosahovaní, ochrane a zveľadení ľudských práv vo vojvodinských mestách, kde neexistujú miestni ochrancovia občanov.

Predstavitelia pokrajinského ochrancu občanov v minulom týždni navštívili Kucuru a Lovćenac, kde tiež hovorili s občanmi, predovšetkým o právomoci tohto orgánu.

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články