Archív

Slováci žijúci v zahraničí v objektíve fotografov

Krajania - fotografi: Zapojte sa do projektu ojedinelej výstavy! Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) pri príležitosti 10. výročia svojej činnosti organizuje počas pripomienky Dňa zahraničných Slovákov 5. júla 2016, ktorá sa uskutoční po prvý raz v rámci Kultúrneho leta v Bratislave, slávnostný program na Hlavnom námestí. Jeho súčasťou bude aj projekt vernisáže fotografickej výstavy. KRAJANSKÉ FOTO-DOTYKY 2006-2015 Slováci žijúci v zahraničí v objektíve fotografov. Do projektu prijímame fotografie s vyššie uvedenými námetmi do 15. mája 2016.

 

Slováci žijúci v zahraničí v objektíve fotografov

 

V súvislosti s prípravou vernisáže výstavy na nádvorí historickej Starej radnice Bratislavy ÚSŽZ oslovuje všetkých krajanov vo svete, ako aj tvorcov na Slovensku – PROFESIONÁLNYCH AJ AMATÉRSKYCH FOTOGRAFOV zapojiť sa do projektu.

Staňte sa spolutvorcami výstavy, ktorá posolstvami fotografie má AMBÍCIU PRIBLÍŽIŤ A DOKUMENTOVAŤ spolkový a individuálny krajanský život, kultúrno-spoločenské udalosti pri príležitosti 10 rokov činnosti Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ako aj tvorivé aktivity, výnimočné osobnosti, profesijné, umelecké a iné úspechy a znamenitosť SLOVÁKOV ŽIJÚCICH V ZAHRANIČÍ.

 

Slováci žijúci v zahraničí v objektíve fotografov

 

Výstava vo finálnom skompletizovaní bude obsahovať 60 FOTOGRAFIÍ a nadobudne putovný charakter s ambíciou jej prezentácie v rokoch 2016-2017 v kľúčových a najpočetnejších slovenských komunitách v Európe, Amerike i Austrálii.

PODMIENKY ÚČASTI V PROJEKTE:

Každý fotograf môže zaslať maximálne 15 fotografií. Výstava bude neanonymná, bude zohľadňovať autorské práva jej účastníkov. Účasť v projekte nie je honorovaná, a teda žiadna zo zaslaných a vystavovaných fotografií a ani ich autor nemajú nárok na finančnú odmenu.

UPOZORNENIE

Fotografie zasielajte elektronickou poštou (vrátane tzv. úschovne) vo formátoch JPG/JPEG/RAW s veľkosťou 5 až 10 MB.

Viac o podmienkach konkurzu TU:
http://www.uszz.sk/sk/stranka/4071/krajania---fotografi--zapojte-sa-do-projektu-ojedinelej-vystavy

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články