Archív

Pazovskí malí divadelníci najlepší vo Vojvodine

Muzikál Annie, inšpirovaný rovnomenným filmom, si veľmi dobre naštudovali a úspešne aj predviedli žiaci základnej školy v Starej Pazove. Divadelný súbor ZŠ h. J. Čmelíka a SKUS h. J. Čmelíka včera s týmto muzikálom vystúpil na pokrajinskej prehliadke v Temerine, kde obsadil prvé miesto a postúpil na republikovú súťaž detskej divadelnej tvorby. Festival detskej scénickej tvorby 59. Májové stretnutia, v tomto roku v Temeríne zhromaždil 13 detských divadelných súborov, medzi ktorými boli až dva z našich slovenských prostredí. Okrem Pazovčanov, na celovojvodinskej prehliadke vystúpili aj Kysáčania s predlohou Antoine de Saint-Exupéry Malý princ v réžii Svetlany Gaškovej. Kysáčania získali 3. miesto a zároveň tiež postúpili na republikovú súťaž. Okrem toho, Kristian Križan, ktorý v predstavení stvárnil postavu Hada získal cenu za vynikajúci herecký výkon. Pazovčania sa domov vrátili s viacerými cenami. Okrem iného, získali aj cenu za najlepšiu réžiu, ktorú v predstavení podpisujú: Anička Balážová, Andrea Dvornická Machová, Lýdia Gedeľovská a Ivan Ječmen.

 

Foto: Andrea Dvornicki Maho

 

Foto: Andrea Dvornicki Maho

 

Okrem prvého miesta a Ceny za najlepšiu réžiu porota Pazovčanom udelila aj dve Ceny za herecké výkony, ktoré získali Maja Gedeľovská a Marta Kukučková, Cenu za najlepšie kostýmy a Cenu za najlepšiu kolektívnu hru.

 

Foto: Andrea Dvornicki Maho

 

Foto: Andrea Dvornicki Maho

 

Osoby a obsadenie: Annie: Maja Gedeľovská; Deti: Jana Opavská, Ela Balážová, Valentína Hudecová, Milinka Strejčeková, Maja Opavská, Andrea Turanová, Lea Baková, Alenka Lakatošová, Lára Šipická; Riaditeľka: Marta Kukučková; Policajt: Milan Domoni; Bezdomovec: Vladislav Gubečka; Ostatní: Mia Mend´anová, Lea Hrebíková, Branislav Vereš, Marko Domoni.

Pred mesiacom muzikál Annie pazovskí žiaci úspešne predviedli aj na Slovensku, v Radošinskom naivnom divadle. O tom viac TU:

 

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články