Archív

Sobota v Hložanoch

V Hložanoch včera prebiehali dve podujatia: predpoludním sa začal Turnaj v malom futbale o Putovný pohár Veľvyslanectva Slovenskej republiky a popoludní otvorili jubilejný X. Deň zeleniny. Podujatia prebiehali za horúceho počasia, vcelku však možno povedať, že sa vydarili. Pohár poputoval do Pivnice a aj na Dni zeleniny sa tiež súťažilo a športovalo.

 

Sobota v Hložanoch

 

Sobota v Hložanoch

 

Z iniciatívy Športovej komisie Matice slovenskej v Juhoslávii a Miestnej organizácie v Kysáči roku 1997 sa uskutočnil prvý matičný turnaj v malom futbale o putovný pohár veľvyslanca Slovenskej republiky v Juhoslávii, ktorý sa stal tradičným. Prebieha vždy v inom našom slovenskom prostredí. Vlani bol v Kulpíne a tohto roku sa uskutočnil v Hložanoch. Na turnaji sa zúčastnilo 16 celkov a hralo sa v štyroch skupinách, na dvoch terénoch. Z vlaňajších semifinalistov: Pivnica, Padina, Selenča a Kulpín, dve mužstvá potvrdili vlaňajší úspech: Pivničania a Selenčania aj v tomto roku bojovali o najvyššie umiestnenia. Nakoniec sa víťazstvu potešilo pivnické matičné družstvo.

 

Sobota v Hložanoch

 

Sobota v Hložanoch

 

Sobota v Hložanoch

 

Sobota v Hložanoch

 

Návštevníci Hložian sa na Dni zeleniny mohli zásobiť kvalitnou zeleninou, vrátane tej známej hložianskej babury (hrubostennej papriky), ktorú ministerstvo poľnohospodárstva uznalo za osobitnú odrodu, ale sa aj pobaviť pri varení či jedení kotlíkovej fazuľovice. Pestro upravené stánky domácich pestovateľov, ako aj zeleninárov z okolitých osád a ekologického združenia Ekos z Hložian, si s obdivom všetci obzerali. Obdivovať mohli tiež aj silákov Strongmen Vojvodiny a v tomto roku aj dámy klubu Stena z Petrovca, ktoré tu po prvýkrát predvádzali svoju silu a krásu. Ani cyklistom maglićského Vihoru horúčava neprekážala a Deň zeleniny spestrili ďalším športovým obsahom.

 

Sobota v Hložanoch

 

Sobota v Hložanoch

 

Sobota v Hložanoch

 

Sobota v Hložanoch

 

Členky Spolku žien Slovenka predávali dobošové torty a rôzne koláče. Všetko dobre chutilo a pri hudbe sa po večeri ešte aj veselo tancovalo.

 

Katarína Pucovská

Foto: Martin Pucovský

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články