Archív

Návšteva predstaviteľov SR v KC Kysáč

Vedúci služobného úradu Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky Pavol Sýkorčin, J.E. Dagmar Repčeková, veľvyslankyňa Slovenskej republiky v Srbsku a Olga Beňová, konzulka Slovenskej republiky v Srbsku vo štvrtok 11. novembra 2016 pobudli na oficiálnej návšteve v Kysáči, kde navštívili Kultúrne centrum (KC) Kysáč. Riaditeľ KC Kysáč Pavel Surový a jeho spolupracovníci srdečne privítali vzácnych hostí a obznámili ich s prácou KC Kysáč.

 

Foto: Branislav Kokavec

 

Foto: Branislav Kokavec

 

V oficiálnej - pracovnej časti návštevy naši vzácny hostia si pozreli vernisáž z Festivalu slovenských krojov "Slovenský kroj to je krása a dievča v ňom sa ružou zdá sa" autora Branislava Kokavca, ktorý bol tiež prítomný, a ostatné priestory Kultúrneho centra Kysáč. V priateľskej atmosfére prebiehalo pracovné stretnutie kde sme hostí poinformovali s činnosťou a programami KC Kysáč. Hovorili sme o Festivale slovenských krojov, Zlatej Bráne a Festivale Zuzany Kardelisovej... Prezentovali sme budúce projekty KC Kysáč, ale aj kultúrnu stratégiu Slovákov vo Vojvodine na ktorej pracujeme. Hovorili sme aj o projekte výstavbe Amfiteátru v Kysáči. Ako aj o kapitálnej knihe, ktorú KC Kysáč chystá vydať.

Dotkli sme sa aj iných menšinových tém informovania a médií, vzdelávania, kultúry a používanie úradného jazyka.

 

Foto: Branislav Kokavec

 

Po oficiálnej časti nasledovalo neformálne posedenie hostia okoštovali chýrečnú kysácku klobásu, ktorá získala prvú cenu v Padine a ponúkli sme ich aj domácimi zákuskami a dobrotami.

 

Kultúrne centrum Kysáč

Foto: Branislav Kokavec

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články