Archív

Milina Chrťanová v pokrajinských orgánoch správy

Milinu Chrťanovú z Kysáča, bábkoherečku a novinárku, členku strany Slováci vpred! vymenovali za námestníčku – asistentku pokrajinského ministra pre vzdelávanie, predpisy, správu a národnostné menšiny. Pavel Surový, predseda strany Slováci vpred! a pokrajinský poslanec povedal, že si vládnuca strana SNS, s ktorou je jeho strana v koalícii na pokrajinskej úrovni, týmto spĺňa daný sľub o zabezpečení jedného miesta v niektorom pokrajinskom sekretariáte pre stranu Slováci vpred!

 

Milina Chrťanová

 

Asistentov pokrajinských tajomníkov vymenúva a odvoláva Pokrajinská vláda na štyri roky na návrh pokrajinského tajomníka.

Pokrajinský sekretariát pre vzdelávanie, predpisy, správu a národnostné menšiny – národnostné spoločenstvá vedie Mihály Nyilas, ktorý má zástupcu, podtajomníka a piatich asistentov. Milina Chrťanová bude mať na starosti oblasť národnostných spoločenstiev. V súčasnosti je to najvyššia funkcia, ktorú zastáva predstaviteľ slovenskej národnostnej menšiny v pokrajinských orgánoch správy. Webová prezentácia aktivít tohto sekretariátu sa vedie aj po slovensky TU:
http://www.puma.vojvodina.gov.rs/index.php?lang=4

Milina Chrťanová vyštudovala na VŠMU v Bratislave bábkoherectvo, po čom sa 10 rokov zaoberala novinárstvom. Zamestnaná bola v Slovenskej redakcii Rádia Nový Sad, kde mala na starosti detský program a odkiaľ odišla pracovať do rodinnej súkromnej firmy. Nezanedbala ani recitátorstvo a divadelníctvo, bývala členkou odborných porôt v recitačných súťažiach, viedla literárno-recitačno-divadelné dielne a podpísala sa aj pod réžiu tieňohry pod názvom Zatúlané sny.

 

Katarína Pucovská

 

Komentárov  

+1 #1 RE: Milina Chrťanová v pokrajinských orgánoch správyvojak 2017-02-09 18:51
Vivat! Budeme mať Slovenku v administrácii.
Nahlásiť administrátorovi

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články