Archív

Dni Petrovca 2017

V piatok, v prvý deň osláv, Združenie penzistov Petrovec usporiadalo súťaže v šachu, šípkach a biliarde, v Združení petrovských výtvarných umelcov bola vernisáž obrazov Čaro štetca 6, v Knižnici Štefana Homolu Spolok filatelistov Petrovec nainštaloval výstavu poštových známok Dni filatelie Petrovca 6, v Spolku petrovských žien otvorili výstavu V sedliackom dome, v SVD bolo divadelné predstavenie Nušićovej komédie Dr. v predvedení kovačických ochotníkov a v klube divadla VHV záverom prvého dňa spevom bola vyrozprávaná kabaretná rozprávka. Na dvore MS Petrovec sa v piatok začala a v sobotu ďalej pokračovala ľudová veselica. Rozvoniavala tam domáca pálenka a klobása. Sobota bola ústredným dňom osláv a začala sa slávnostnou akadémiou Rady Miestneho spoločenstva Petrovec. Na Námestí slobody prebiehal program s jarmokom. Športové súťaže sa konali v Lesíku, základnej škole a vo Vrbare, kde bola i parádna módna prehliadka. Na gymnáziu nevystal koncert komorného zboru Musica viva a hosťujúcich zborov. V Galérii Zuzky Medveďovej tentoraz prezentovali Grafiku v Petrovci. Program pokračoval aj v nedeľu športovými súťažami a bohoslužbami.

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Slávnostná akadémia bola venovaná jubilantom a na nej sa zúčastnili aj zahraniční hostia z partnerských miest. V tomto roku Petrovčania oslavujú:
• 70 rokov Miestnej organizácie penzistov Petrovec
• 50 rokov rozhlasu v Petrovci
• 50 rokov Klubu rádioamatérov Petrovec
• 50 rokov Volejbalového klubu Mladosť Petrovec
• 30 rokov Šachového klubu Mladosť Petrovec

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Ústredný program prebiehal na Námestí slobody a na ňom vystúpili FS PU Včielka, KUS Petrovská družina a FS ZŠ Jána Čajaka. Na námestí bol i jarmok, kde sa konal stánkový predaj a prezentácia činnosti spolkov a združení. V Spolku petrovských žien predávali svadobnú kapustu a torty, v Parku Mateja Čániho bola predajná výstava kvetín, sadeníc a kríkov a v Parku Zuzky Medveďovej Združenie petrovských výtvarných umelcov usporiadalo výtvarný tábor žiakov základných škôl z územia Obce. Na vernisáži obrazov v Galérii Zuzky Medveďovej predstavili grafiky Pavla Čániho Michala Kiráľa, Daniely Triaškovej, Anny Andrejićovej a Emílie Valentíkovej.

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Volejbalový klub Mladosť uhostil volejbalistov z Dolného Kubína, z ktorými zohrali priateľský volejbalový zápas. STK Mladosť usporiadal turnaj v stolnom tenise, Memoriál Jaroslava Báďonského. Na Kanáli DTD pri rybárskej chate prebiehala súťaž žiakov ZŠ Jána Čajaka v love rýb na plavák, v Združení drobnochovateľov bola predajná výstava a burza drobných zvierat a Zlatý kotlík: súťaž o najlepší králičí paprikáš, v Loveckom dome v Lesíku usporiadali súťaž v streľbe na hlinené terče a tam sa predstavilo i nové združenie včelárov Včela.

 

Dni Petrovca 2017

 

Dni Petrovca 2017

 

Nedeľňajšie predpoludňajšie služby Božie v evanjelickom kostole a popoludňajšie v Baptistickom chráme Božom boli tiež ladené k oslavám Dňa Petrovca. V evanjelickom kostole v Báčskom Petrovci slávnostne bude aj o týždeň. V tomto cirkevnom zbore 28. mája na predpoludňajších službách Božích slávnostne uvedú do funkcie nového zborového farára Jána Vidu.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články