Horoskop na rok 2010

Horoskop na rok 2010
 
Rok 2010 podporí v každom z nás bojovnosť, dodá nám odvahu a silu do budovania niečoho nového, či už pôjde o lásku, kariéru alebo nový domov. Aktívni ľudia dostanú zelenú, prekážky im zmiznú z cesty a to, čo ich donedávna brzdilo, sa stratí. Tí z nás, ktorí nemali zatiaľ jasný cieľ, sa odhodlajú k činom a zmenám, hoci aj radikálnym, šťastie a podporu hviezd bude mať na svojej strane každý, kto bude ochotný vzdať sa zabehaného stereotypu. Numerologicky je rok 2010 v znamení 3, čo opisuje slovo schopnosť, teda ak budeme využívať naše schopnosti, talent a odvážne riskovať, čaká nás úspech.
 
Baran
 
Barani budú každému imponovať. Vaši blízki, známi, kolegovia, nadriadení - každý ocení vaše nadanie, schopnosti, vaše videnie sveta, dočkáte sa podpory, uznania, úspechy vás budú sprevádzať na každom kroku - nie je pre vás nič nemožné. Aj sami tomu uveríte a od marca už nebudete o sebe pochybovať ani v najmenšom. Skutočne vás nič nezastaví, možno aj preto, že nebudete sami prekračovať svoje osobné hranice. Upokojíte sa a to prispeje k celkovému usporiadaniu vášho života a priorít. Nemusíte nič siliť, do ničoho sa nútiť, verte svojej intuícii, ona vás povedie aj v tej najčiernejšej tme. Mladším baranom rok 2010 prinesie možnosť na dlhší pobyt mimo Slovenska, podnikajúci budú mať príležitosť na rozšírenie podnikateľského portfólia, pracujúci na postup na vyššie posty, celkovo sa váš život spolu s vašimi možnosťami rozšíri, problémy ustúpia a jediným kameňom úrazu môže byť vaše zdravie. Pozor teda na chrbticu, trávenie, ženy po ženskej stránke, na migrény a bolesti kĺbov. Ak si však dáte záležať na prevencii, potom eliminujete aj toto jediné ohrozenie.
 
Býk
 
Býci majú pred sebou rok dobývania nových cieľov. Napriek rôznym obavám a minimálnej počiatočnej podpore sa práve vy odhodláte k zásadným krokom, ktoré zmenia váš život. K lepšiemu, ako sa bude postupne ukazovať. Od mája sa na vašu stranu pridajú všetci pochybovači, každý, kto vás odrádzal, zmení názor, teda nebudete odsúdení na samotu. Len pozor na to, komu sa začnete so svojimi plánmi a úspechmi zverovať. Lebo problémom pre vás nebude objektívna prekážka, vaše myšlienky a nápady môžu stroskotať na ľuďoch a na medziľudských vzťahoch. Nie vy, ale tí druhí vás zastavia. Preto by ste mali konať viac utajene, hľadať si pre seba správnych priateľov, dobre si ich overiť a preskúšať. Aj tí, čo vás chránili, môžu zmeniť názor, paradoxne vo chvíli, keď sa vám začne dariť, začnú vám oni závidieť. Darmo, niektorí ľudia nedokážu odpustiť úspech a ich závisť sa pre vás stane nečakanou príťažou, prekážkou, ktorú nesmiete ignorovať. Veď sami viete, akú silu má zlé slovo, intrigy vás už neraz obrali o pokoj a harmóniu, tak to nedovoľte aj v tento pre vás výnimočne skvelý rok.
 
Blíženci
 
Blíženci v roku 2010 dokážu oveľa viac ako ostatné znamenia. Jediným problémom môže byť ich schopnosť koncentrovať sa na jeden cieľ. Pretože vy ich budete mať príliš veľa a všetko budete chcieť stihnúť hneď. Čím skôr, dnes, zajtra, nanajvýš budúci týždeň - to budú vaše predstavy. Žiaľ, vaše plány budú stroskotávať na neschopnosti a nepružnosti iných, vo vašom okolí nebude takých ľudí, ktorí by vás dokázali podporiť. Lepšie teda bude spoliehať sa vo väčšej miere na vlastné sily, na to, čo je vo vás, na váš organizačný talent, na kombinačné schopnosti, proste na vaše silné stránky. Vy ste komunikatívni, šarmantní, spoločenskí, viete sa vcítiť do ťažkostí svojich blízkych, tak nestrácajte čas a energiu hnevom. Radšej hľadajte riešenie, miernite netrpezlivosť a učte sa ísť vpred krok za krokom. Tak si nájdete čas aj na relax, zaujme vás nový šport, lepšie si zorganizujete voľný čas a tí, ktorým sa zdá, že v láske akosi nevedia nájsť šťastie, sa dočkajú. Od mája vám bude Venuša pomáhať v hľadaní toho pravého či pravej, tak sa neskrývajte v práci či doma. Cestujte, meňte zaužívané zvyklosti, navštevujte nové reštaurácie, žite viac pre iných - tak sa vedľa vás objavia ľudia, ktorí budú žiť pre vás.
 
Rak
 
Konečne prišiel čas, keď nám môžete ukázať, ako správne žiť. Máte všetky možnosti na to, aby ste začali niečo nádherné, nové, podnetné, budovať si nový vzťah, mať rodinu alebo stavať si nový príbytok. Stojíte na začiatku, na zelenej lúke, tak sa vzdajte teoretizovania, vysúkajte si rukávy a konajte. Nebude lepší čas, aj spoločnosť okolo je pre vás vyhovujúca, prejdite už od slov k činom. Vy predsa v sebe máte presne a dôkladne premyslené, ako má váš život vyzerať, kto v ňom má aké miesto a čo treba zmeniť, aby ste boli šťastní. Prestaňte kritizovať a odsudzovať iných, zrealizujte to, čo ste si naplánovali vo vašom vnútri, skúste, či viete uskutočniť svoje sny. Rok 2010 vám prináša dostatok energie, odvahu aj silu na to, aby ste prekonali prekážky. Nesmiete ale strácať čas zbytočnými úvahami alebo nerozhodnosťou. Len aktívnym ľuďom šťastie praje, preto by ste sa mali zapojiť do života naplno. Raci môžu uspieť alebo skrachovať, bude to o extrémoch, nie je teda pre nich jednoduché urobiť zásadný krok vpred. Ale všetko je pozitívne nastavené.
 
Lev
 
Levy by mali rok 2010 využiť na prehodnocovanie. Je možné, že už dlhšie idete nesprávnym smerom, s nesprávnymi ľuďmi po svojom boku, nespokojní, nepochopení a sklamaní. Vy máte problém priznať si svoj omyl, chybu, zlé rozhodnutie, aj preto sa radšej nezamýšľate nad tým, ako sa to okolo vás usporadúva. No ak nebudete sami k sebe úprimní, potom sa ťažko dočkáte šťastného zavŕšenia svojich plánov. Lebo veď v podstate ani nejdete za svojimi snami, ale blúdite v labyrinte rôznych želaní rôznych ľudí. Kde ste vy? Kde sa podeli vaše originálne nápady, prečo nedokážete tvorivo pristupovať k riešeniu problémov, konfliktov, na ktoré narážate? Pochopte, že aj keď idete vpred, nie je to o ceste k naplneniu vašich túžob. Je vo vás potenciál, sily, ba aj dostatok odvahy na realizáciu akýchkoľvek zmien, veď vy ste rodenými vodcami, lenže teraz sa sami v sebe nevyznáte a aj ľudia okolo si to všímajú. Preto sa niektorí od vás odvracajú, niektorí vás zneužívajú a niektorí vás ľutujú. Využite lepšie svoje schopnosti, rok 2010 vám ponúka možnosť získať späť vaše optimistické nazeranie na svet okolo. A aj možnosti na zisk, či už pôjde o nové podnikanie, alebo vzdelávanie - stojíte pred úspešným obdobím.
 
Panna
 
Panny v roku 2010 stratia zopár priateľov, ba aj lásky, no sklamania vás nakoniec posunú vpred. Budete sa viac zamýšľať nad ľuďmi okolo seba, začnete ich skúmať, preverovať, skúšať, čo nakoniec pomôže aj vám osobne preveriť si vlastné hranice. Práve vy by ste v tomto roku mali uspieť, lebo vy ste neustále plní nápadov, vaše schopnosti sú na vysokej úrovni, dokážete si zorganizovať čas, ľudí, prostriedky, akýkoľvek plán sa mení na realitu, stačí len chcieť. No dobre robíte, že si najprv vytvárate ten správny tím, ľudia okolo vás nie sú zatiaľ na tej istej vlne ako vy, preto ich treba preosiať cez náročné sito. Ale pozor na súkromie, tam by ste mali byť zhovievaví, ústupčivejší, nesmiete od vašich blízkych žiadať to, čo sami neposkytujete, nech je to o rovnováhe, nie o vyžadovaní ústupkov. Mnohé panny sa správajú chladne, vypočítavo aj tam, kde je to nevhodné, zamyslite sa nad tým, čo je vo vás a čo dokážete v sebe uvoľniť. Tento rok má byť o správnych činoch, o zvýšených nárokoch na ľudí, ale aj o obetovaní sa a ponúknutí pomocnej ruky. Teda - je len na vás, do akej miery to všetko usporiadate do zmysluplného celku.
 
Váhy
 
Váhy hľadajú pevný bod vo svojom rozlietanom svete. Potrebujete oporu, podporu, miesto, kde vás prijmú bezvýhradne, bez toho, aby ste boli obeťami kritiky či posmechu. Pokojný prístav, kam sa budete vracať, či už sa vaše plány skončia úspechom, alebo krachom. Môžete nájsť to, po čom túžite, ale nezabúdajte, že aj za pokoj sa platí. Najprv sa treba vzdať svojich zvykov, prílišnej slobodomyseľnosti, flirtíkov, nezáväzných kamarátstiev, ktoré vedú k rôznym intímnym chvíľkam... Pokojný prístav vám nikto neponúkne len tak, bez toho, aby ste ukázali ochotu prispôsobiť sa daným pravidlám. Ak dokážete zmeniť svoje správanie, podarí sa vám splniť si očakávania. Starším váham rok 2010 prinesie možnosť na absolútnu zmenu zamerania aj bydliska, môžete sa naraz ocitnúť celkom inde, na mieste, o ktorom ste síce snívali, ale neverili ste, že by sa tento váš sen mohol niekedy splniť. Nikdy ale nie je neskoro, tak nečakajte, vrhnite sa do toho. Mladším váham, ktoré akurát zvažujú myšlienku na spoločný život, založenie rodiny, rok 2010 dáva požehnanie, práve toto by malo byť vašou prioritou. A ak podnikáte, potom sú pre vás financie na nové investície na dosah. Ale pozor, najprv musíte stáť na pevnej pôde a mať za sebou vhodných ľudí. Máte ich? Nie každý, koho vy považujete za priateľa, ním aj v skutočnosti je. Nehľadajte podporu pri poháriku, treba, aby ste si spomenuli, kto s vami bol v tom najhoršom.
 
Škorpión
 
Rok 2010 vám prinesie veľa zmätkov a komplikácií. Síce sa budete snažiť udržať všetko pod kontrolou chladného rozumu, ale nepodarí sa vám to. Tento rok vám všetko prevráti naruby a aj váš rebríček hodnôt a morálne zásady sa otrasú. Otrasie sa vlastne celý váš život v základoch a mnohé z vašich stabilných a poistených aktivít sa zmenia na ruiny. Nesmiete však strácať nádej, iba musíte zvoliť iný prístup. Neplačte nad zničenými plánmi, ale premýšľajte o nových. Osloboďte sa od toho, čo vás drží v melanchólii a bráni vám sa tešiť z dobrých dní a dobrých ľudí. Na každú stratu sa pozerajte ako na prospešnú a pozitívnu, ktorá vám pomôže posunúť sa vpred. Ak začnete nariekať, svoju situáciu iba zhoršíte. Musíte ťažiť zo svojej bojovnosti a ambicióznosti, ste predsa ctižiadostiví a schopní, prijmite teda problémy ako výzvu vášmu intelektu a bystrosti. Vo vašom prípade platí, že prílišné riskovanie by sa vám nevyplatilo, takže sa nesnažte riešiť vzniknuté problémy nejakými riskantnými aktivitami. Len by ste ešte viac narušili svoje pozície. To, že sa vám nebude dariť v práci, by vás malo priviesť k rodine a tu nájdete podporu, pochopenie aj pomocnú ruku, vaši blízki vám dokážu, že na nič nie ste sami. Osamelí škorpióni sa spoznajú s osobami opačného pohlavia, medzi ktorými iste nájdu spriaznenú dušu, nebudú teda považovať rok 2010 za úplne stratený.
 
Strelec
 
Strelcom šťastie praje. Aj tento rok. Dokonca sa vám prihodí aj pár zázrakov, splnia sa vám tajné sny a dočkáte sa aj návratov ľudí, po ktorých ste v kútiku srdca túžili. Nič ale nebude jednoduché, bezbolestné či ľahké. No s tým vy rátate, viete dobre, že všetko má svoju cenu. Aj úspech, aj finančný zisk, aj splnené sny. Vy tú cenu pokojne zaplatíte, viete, že vám zostane dostatok síl a optimizmu aj v prípade, že o niečo prídete. Aj vďaka tomu, že chápete zákonitosti života, sa vám od júna bude dariť v čomkoľvek, do čoho sa pustíte. Vyberte si teda svoj cieľ, bojujte a získate úspech. Je celkom jedno, čo to bude, len netrieštite sily na mnohé aktivity. Všetko sa podarí postupne, pomaličky, nemusíte sa za nikým a ničím hnať. Ak vám aj niečo unikne, stačí prejsť trochu ďalej a za rohom natrafíte na niečo ešte lepšie. Vždy vás čaká niečo lepšie, nevšimli ste si? Šťastie je proste vaším spoločníkom aj v tomto roku. Preto ukážte, čo je vo vás, práve teraz je čas na získanie ocenenia, podpory či nových priateľov. Svet je tu pre vás, netreba sa obávať ničoho nezdolateľného.
 
Kozorožec
 
Pre kozorožcov bude rok 2010 plný nových šancí, možností na to, aby ukázali, čo sa v nich skrýva. Vaším živlom je zem, ak budete čerpať zo svojej podstaty, z toho, čo je pre vás základným kameňom, dokážete siahnuť po hviezdach. Ale okrem realizácie nových výziev by ste sa nemali vzdialiť od toho, čo ste v minulosti sľúbili, čo sa má dokončiť, čo treba usporiadať. Správne načasovanie - to bude dôležité počas celého roku 2010. Nenáhlite sa, vy už predsa dávno viete, že je pravdou staré príslovie „pomaly ďalej zájdeš". Vo vašom prípade to znamená, že do niečoho nového sa máte pustiť, až keď skončíte všetky minulé úlohy. Ak budete postupovať precízne a zodpovedne, neunikne vám žiadna maličkosť a vyhnete sa rôznym ohrozeniam. V súkromí by ste sa mali správať podobne, najmä ak ste sa zaviazali k novým projektom, k stavebným úpravám alebo k presunom na nové miesta. Neťahajte svojich blízkych za nos, ak nechcete zostať sami. Nikto s vami nebude mať trpezlivosť ani vám dávať druhé šance, odpusťte si aj svoj kritický humor, neriskujte zbytočne. V roku 2010 by ste nemali zabúdať na vzdialenejšiu rodinu, na tých, ktorí sú mimo Slovenska, krátke cesty do zahraničia by vám pomohli lepšie rozohrať finančné operácie v domácich podmienkach.
 
Vodnár
 
Vaším živlom je vzduch a rok 2010 vám umožní vysoko sa vznášať bez rizika tvrdého pádu. Snívajte, plánujte a ohromujte okolie geniálnymi závermi a myšlienkami. Tento rok sa nebudete stačiť čudovať tomu, ako sa vám všetko bude dariť a ako ľahko si získate uznanie. V minulosti bol váš úspech striedavý a za každým vzostupom vás čakal pád, teraz to bude celkom inak. Pamätajte však aj na rezervy, nie vždy to pôjde takto dobre a mali by ste sa pripraviť aj na ťažšie obdobie. Vy sa nemusíte v roku 2010 vôbec meniť, všetko na vás bude v súlade s vplyvom hviezd aj s číselnou kombináciou roku. Dokážete všetko, čo budete chcieť, a aj keď inokedy o vás pochybovali aj vaši najbližší, teraz u každého nájdete pochopenie a podporu. Mladší vodnári, ktorí ešte nemajú jasný smer, nájdu pre seba skvelú príležitosť, starší, ktorí sa už načas vzdali hľadania, nájdu stratenú odvahu do životných bojov. Vodnári budú celým rokom 2010 postupovať rázne, bez obáv, pochybností a zbytočných zdržaní. Vo vašom živote sa objaví množstvo nových známostí z rôznych kruhov a vy budete iných inšpirovať. Vďaka vašej obetavosti sa na vás bude Šťastena usmievať a váš osobný a pracovný život sa dostanú do jari 2010 do úplnej harmónie a pohody, získate nielen vyššie príjmy, no aj oporu vo svojom partnerovi. Slobodní si nájdu novú lásku a šťastie, ktoré ich bude stretávať na každom kroku, budú môcť rozdávať ďalej. Ani po zdravotnej stránke nebudete na tom zle, všetko teda bude v súlade - už dlho ste nezažili taký nádherný rok, aký vás čaká.
 
Ryby
 
Ryby by sa mali nechať unášať prúdom. Nebojujte márne s tými, ktorí sú silnejší, vyhýbajte sa konfrontáciám, hádkam či intrigovaniu. Držte si svoj smer, nedajte sa odradiť od postupu vpred, nesnívajte príliš a najmä neverte všetkému, čo sa bude vo vašom okolí blyšťať. Až príliš často sa pod pekným povrchom ukáže skazené vnútro, preto ak si nedáte pozor, raz-dva doplatíte na svoju dôverčivosť. Slobodným rybám v ich súkromí hrozí niekoľko závažných problémov, môže sa stať, že do pol roka sa vám aj dlhoročné vzťahy celkom narušia. Ale - bolo by to až také zlé? Možno sami nemáte odvahu na ukončenie spolužitia a nakoniec uvítate vonkajšie príčiny. V podstate to aj v iných oblastiach vášho života bude podobne. Niekto - niečo zvonku sa postará o to, že sa vo vašom vnútri bude môcť prejaviť to nové, zaujímavé, vzrušujúce. Teda vo všetkom zlom bude aj to dobré, len sa neunáhlite v rozhodnutiach a nedajte sa od nikoho tlačiť k stene. Rok 2010 vám ponúkne nielen možnosť upratať si vo vašich prioritách, ale aj nájsť ten správny prúd, po ktorom sa dostanete presne tam, kde to bude pre vás najlepšie. Spoľahnite sa na vedenie a rady iných, na svoje vnútorné cítenie a prekážky, ktoré vás zabrzdia, berte ako znamenie, že sa máte vydať iným smerom.
 

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články