Korelácie – šperk sklo keramika

Výstava „Korelacije-Nakit-Staklo-Keramika" je organizovaná pri príležitosti 100. výročia od vzniku Československa. Pozostáva z dvoch paralelných súčastí – českej a slovenskej. Slovenskú časť pripravila Katedra úžitkového umenia Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave, pričom výber prác predstavuje reprezentatívnu vzorku katedrovej tvorby z posledných rokov - popri sebe tu nachádzajú svoje miesto šperky, keramické úžitkové predmety, ale aj nápojové sklo, vytvorené v limitovaných sériách. Česká časť potom predstavuje tvorbu štúdia Dechem, ktorého hlavným exponátom je sklárska pec v skutočnej veľkosti, kde si návštevníci budú od 28. marca do 1. apríla môcť vyskúšať fúkanie skla. Výstava je nainštalovaná v Múzeu vedy a techniky v Belehrade a spoločne ju zorganizovali Veľvyslanectvo Slovenskej republiky, Veľvyslanectvo Českej republiky a Múzeum vedy a techniky v Belehrade.

 

Korelácie – šperk sklo keramika

 

Korelácie – šperk sklo keramika

 

Korelácie – šperk sklo keramika

 

Korelácie – šperk sklo keramika

 

Majstri z českého štúdia Dechem každodenne v čase 11-13 h a 16-19h návštevníkom priblížia fúkanie skla a predmety, ktoré si návštevníci sami urobia, budú si môcť vziať domov. Slovenská časť výstavy bude pre verejnosť otvorená až do 18. apríla 2018.

Múzeum vedy a techniky sídli na ul. Skender Begova 51 v Belehrade a pre návštevníkov je otvorené od utorka do nedele od 10:00 do 20:00.

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články