Kultúrno-umelecký program v Binguli

V rámci SKUS M.R. Štefánika v Binguli pôsobí detská folklórna, detská divadelná a detská spevácka odbočka. Hráme divadlá, tancujeme, spievame a vystupujeme. Láska k hudbe, tancu či umeniu sa prenáša z pokolenia na pokolenie. Dokázali sme to aj v sobotu 19. mája 2018.

 

Kultúrno-umelecký program v Binguli

 

Slovenský kultúrno-umelecký spolok Milana Rastislava Štefánika v sobotu 19. mája zorganizoval Kultúrno-umelecký program s premiérou predstavenia O binguľských prasiatkach... je to divadelné predstavenie ktoré čerpá témy zo známej ľudovej rozprávky O troch prasiatkach.

 

Kultúrno-umelecký program v Binguli

 

Jedného dňa tri malé prasiatka sa rozhodli odísť z chlieva a nájsť si vlastné domčeky. Ako si povedali, tak aj urobili. Rozprávka pokračuje s malými obmenami toho, ako sme si zvykli... Réžiu mala na starosti Tijana Farkašová, ktorá na námet ľudovej rozprávky upravila text. Kostýmy pripravili rodičia a scénografiu náš šikovný scénograf Kristijan Horvát. Mladí divadelníci podali skvelý výkon. S uvedenou predlohou sa tohto roku chystajú na 25. Prehliadku slovenskej detskej divadelnej tvorby 3xĎ.

 

Kultúrno-umelecký program v Binguli

 

Detský folklórny súbor, ktorý pôsobí pod menom Čerešničky (ml. a st. skupina) vystúpil s choreografiou Prútikový tanec. S touto choreografiou vystúpia na 25. detskom folklórnom festivale Zlatá brána v Kyšáči. Autorkou a nacvičovateľkou je Tijana Farkašová a vedúcim orchestra je Kristián Ruman. Túto choreografiu po prvýkrát predstavili domácemu obecenstvu.

 

Kultúrno-umelecký program v Binguli

 

Choreografiu Zvrtni že sa sedem ráz, či široký rubáč máš... autorky Tijany Farkašovej pod vedením vedúceho orchestra Kristiána Rumana zatancovala staršia skupina.

 

Kultúrno-umelecký program v Binguli

 

Speváci, ktorí sa zúčastnili na festivale Keď si ja zaspievam v Šíde svojím hlasom zapôsobili aj na binguľské obecenstvo. Boli to Luka Valent, Nevana Vlaisavljevićova a Luka Malenić zo SKUS Jednota zo Šídu. Všetkých spevákov nacvičovala vedúca speváckej odbočky Nataša Kolárová.

 

Kultúrno-umelecký program v Binguli

 

Vystúpili aj Emília Bažíková a Anastasia Škul'cová zo SKUS Mladosť z Lugu. Spevákov sprevádzal Kristijan Horvát a vedúci orchestra Kristián Ruman. Speváčky nacvičila Viera Bazaľová.

 

Kultúrno-umelecký program v Binguli

 

Ďakujeme úprimne všetkým účastníkom.Sme nesmierne šťastní a vďační za ich ochotu, lásku a snahu pomôcť. Prítomní sa účinkujúcim za pekný umelecký zážitok a vynaložené úsilie odvďačili potleskom pri ktorom nešetrili dlane.

 

Predseda SKUS M.R.Štefánik Milko Horvát a choreografka a režisérka Tijana Farkašová

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články