V BÁČSKOPETROVSKEJ A KOVAČICKEJ OBCI NA ŽENSKÚ MIERU

V BÁČSKOPETROVSKEJ A KOVAČICKEJ OBCI NA ŽENSKÚ MIERU
 
Vo Výkonnej rade AP Vojvodiny dnes bola podpísaná dohoda o partnerstve v realizácii projektu „Je čas na rozpočet podľa ženskej miery“ medzi predstaviteľmi obcí Žitište, Báčsky Petrovec a Kovačica a mimovládnou organizáciou Akadémia ženského podnikateľstva. Cieľom projektu je pozdvihovanie kapacít zamestnaných vo verejnej administratíve v uvedených obciach na analyzovanie časti obecného rozpočtu z perspektívy rodovej rovnosti a na definovanie stratégie, ktorá prispeje k zveľadeniu postavenia žien v lokálnom spoločenstve.
 
Pokrajinský tajomník pre prácu, zamestnávanie a rodovú rovnosť Miroslav Vasin vyjadril uspokojenie nad zapájaním sa do projektu viacerých obcí a zvlášť vysoko ocenil účasť obcí Báčsky Petrovec, Kovačica a Žitište, ktoré podľa jeho slov, svojimi aktivitami slúžia za príklad v oblasti rovnoprávnosti pohlaví.
 
Keď ide o aktivity obecnej administratívy v Báčskom Petrovci a jej spoluprácu s Akadémiou ženského podnikateľstva, hodno spomenúť, že včera 1. júna 2009 táto Obec založila Podnikateľské a inovačné centrum v Báčskom Petrovci.
 
Zakladateľmi strediska sú Obce Báčsky Petrovec, Regionálna rozvojová agentúra Prievidza zo Slovenska, Fond pre podporu investícií vo Vojvodine, Miestne spoločenstvo Báčsky Petrovec a Akadémia ženského podnikateľstva.
 
Na založenie centra obec získala prostriedky zo SR z Nadácie Slovak Aid na základe schváleného projektu vo výške 200 000,00 €, ako aj prostriedky z projektu, ktoré schválilo Ministerstvo pre štátnu správu a lokálnu samosprávu vlády Republiky Srbsko vo výške 1 700 000,00 dinárov. Práce na rekonštrukcii bývalého remeselníckeho spolku, kde bude sídliť toto stredisko, by mali byť ukončené v auguste tohto roku.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články