VK Železničar – VK Kulpín 0:3

Druhá časť majstrovstiev v I. volejbalovej lige Srbska odštartovala v sobotu 29. januára. Kulpínski volejbalisti boli hosťami druhoumiestnenému celku VK Železničar Belehrad. Tento klub je inak najstarším belehradským klubom a po Červenej hviezde a klube Partizán najpopulárnejším resp. najlepší volejbalový klub v Belehrade. Zápas bol derby kolom, hralo sa veľmi kvalitne a bojovne, férovo a korektne. Kulpínske mužstvo má kvalitnú zostavu, ktorá obetavo bojovala a bola veľmi dobrá vo všetkých segmentoch hry. V prvých dvoch setoch domáci viedli, no Kulpínčanom sa podarilo tento náskok nielen dohoniť, ale aj otočiť výsledok vo svoj prospech. Je to znakom kvalitných a mentálne silných mužstiev a Kulpínčania tam patria. Prvý aj druhý set Kulpín vyhral identickým výsledkom 26:24, v treťom sete Kulpín od začiatku presvedčivo viedol a set vyhral 25:20. Treba podotknúť, že za víťazstvo sa zaslúžili všetci hráči. Kulpínčania majú v tíme skvelú atmosféru, ktorá okrem iného prináša aj dobré výsledky.

 

VK Železničar – VK Kulpín 0:3

 

VK Železničar – VK Kulpín 0:3

 

VK Železničar – VK Kulpín 0:3 (24:26,24:26, 20:25).

Za Kulpín hrali: Boris Relota, Stanislav Zima, Daniel Peťkovský, Martin Lekár, Nemanja Petrović, Zare Babić, Vuk Barišić, Duško Babić , Aleksa Grubešić , Darko Ćirić, Nikola Emer, Aleksej Bojkov a Svetislav Nedeljković.

Keď hovoríme o roku 2021 pre volejbalistky, VK Kulpín bol veľmi úspešný, zatiaľ najúspešnejší. Dievčatá úspešne odohrali svoju prvú sezónu v 2. vojvodinskej lige a získali potrebné sebavedomie, ktoré bolo podnetom pre ďalšie dievčatá začať trénovať volejbal. Treba pochváliť aj ich trénera Stanislava Zimu, ktorý neúnavne pracuje na tom, aby si dievčatá obľúbili volejbal a získali potrebného súťažného ducha a navyše jeho práca je profesionálna na závideniahodnej úrovni. Celok je však oslabený o 4 veľmi dôležité hráčky, ktoré odišli na školenie a dočasne sa odsťahovali z Kulpína.

Mužský celok sa presvedčivo, dve kolá pred koncom prvej časti majstrovstiev, umiestnil na prvom mieste s 20 výhrami z 22 zápasov. Úspech oslávili so svojimi fanúšikmi veľmi slávnostne a veselo, najskôr v sále a potom v Poľovníckom dome spolu s dievčenským celkom, pri hudbe a veselej nálade.

Najbližší víkend, v sobotu 5. februára o 17:00, Kulpínčania privítajú mimoriadne kvalitné mužstvo VK Vojvodina.

 

Todor Radanov

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články