V DŇOCH 18. - 21. JÚNA DO NOVÉHO SADU IBA AK MUSÍTE

V DŇOCH 18. - 21. JÚNA DO NOVÉHO SADU IBA AK MUSÍTE
 
V dňoch 18.-21. júna v Novom Sade bude prebiehať najvýznamnejšia zahranično-politická udalosť v dejinách tohto mesta: 16. samit šéfov krajín centrálnej a juhovýchodnej Európy. Samit organizuje prezident Srbska Boris Tadić a podľa neoficiálnych správ, za jeho poriadanie si zvolil Vojvodinu a Nový Sad pre ich multikulturálnosť. Svoj príchod na samit potvrdili: Rakúsko, Albánsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvátsko, Maďarsko, Macedónsko, Moldavsko, Poľsko, Slovensko, Česko, Slovínsko, Čierna Hora, Grécko a Talinasko.
 
Na túto udalosť Nový Sad sa urýchlene chystá. Konajú sa úpravy a rekonštrukcie a prebieha aj renovovanie Výkonnej rady a Zhromaždenia Vojvodiny, kde samit bude prebiehať. Tiež sa zriaďuje aj mestská radnica a Titove salóny na Petrovaradínskej pevnosti.
 
Aj keď sa prípravy konajú pri tichosti a veľa toho pre verejnosť zostáva záhadou je zrejmé, že v druhej polovici tohto týžňa v Novom Sade budú zostrené bezpečnostné opatrenia a podľa neoficiálnych správ všetky príjazdné cesty do Nového Sadu sa budú osobitne nadhliadať a kontrolovať. Treba očakávať aj uzavretie jednej časti stredu mesta a okrem domácich policajných jednotiek, situáciu budú nadhliadať aj špeciálne policajné jednotky a ochranky z krajín juhovýchodnej Európy.
 
Do Nového Sadu na samit pricestuje aj prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič, ktorého opätovná inaugurácia na druhý prezidentský mandát bude 15. 06. 2009. na Slávnostnej schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky v historickej budove SND.

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články